Wikipedia Præcis på Cancer Fakta, men svær at læse: Undersøgelse

May 18 by admin

Wikipedia Præcis på Cancer Fakta, men svær at læse: Undersøgelse


Fakta om kræft findes på hjemmesiden Wikipedia er lige så nøjagtige som de oplysninger om sygdommen findes på patientorienteret del af det amerikanske National Cancer Institute læge dataforespørgslen (PDQ), en omfattende peer-reviewed kræft database, ifølge en ny undersøgelse.

Selvom eksperter fra Thomas Jefferson University blev hårdt presset for at finde fejl på Wikipedia, de fandt indholdet på sitet blev sværere at læse og inkluderet links til mere tætte oplysninger end de forenklede, kortere forklaringer findes på PDQ.

"Der er et utal af hjemmesider, hvor patienterne kan få kræft information," lederen af ​​undersøgelsen Dr. Yaacov Lawrence, adjungeret lektor i stråling onkologi på Jefferson Medical College of Thomas Jefferson University og direktør for Center for Translationel forskning i Radiation Oncology på Den Sheba Medical Center i Israel, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Formålet med denne undersøgelse var at besvare et spørgsmål:?. Er information kræft på Wikipedia rette Beroligende, fandt vi, at fejl var yderst sjældne på Wikipedia Men den måde oplysninger blev forelagt den PDQ er mere tålmodig med børn," Lawrence sagde.

Wikipedia er almindeligt ikke som en troværdig kilde til information, da forfatterne - om amatør journalister eller speciallæger - udvikle fundet på stedet uden professionel tilsyn indhold. Ikke desto mindre er undersøgelsen fundet webstedet rangeret blandt de 10 bedste resultater for flere søgemaskiner, højere end PDQ og professionelt vedligeholdt offentlige hjemmesider. Undersøgelsens forfattere påpegede også, at Wikipedia opdateringer hurtigere.

Ved udførelse af undersøgelsen, forskere valgte 10 typer af kræft og sammenlignet oplysningerne om sygdomme «epidemiologi, ætiologi, symptomer, diagnose, behandling og kontroversielle emner i kræftbehandling findes på Wikipedia med oplysninger, der findes på PDQ. Indholdet på begge steder blev undersøgt for nøjagtighed mod lærebøger.

Efterforskerne også brugt standard algoritmer baseret på ord og sætning længde til beregning af informationen læsbarheden.

Undersøgelsen, udgivet online på forhånd for trykte udgave i Journal of Oncology Practice, viste, at mindre end 2 procent af oplysninger om enten Wikipedia eller PDQ ikke faldt sammen med de faktiske omstændigheder i lærebøger. Forskerne fandt oplysninger om de to websites var lige omfattende. De bemærkede også begge steder drøftede kontroversielle aspekter af kræftbehandling dårligt.

Den væsentligste forskel mellem Wikipedia og PDQ webstedet var deres læsbarhed. Wikipedia blev skrevet på et college-niveau, mens PDQ blev skrevet, således at en 9. klasses elev kan forstå det.

"PDQ s læsbarhed er uden tvivl på grund af webstedets professionel redigering, mens Wikipedia manglende læsbarhed kan afspejle dets varierede oprindelse og tilfældig redigering," forklarede Lawrence. "Samlet set vores resultater er beroligende: på den ene side Wikipedia synes at være meget præcis, på den anden side de ressourcer, der er investeret i oprettelse og vedligeholdelse af PDQ er klart begrundet."

Undersøgelsens forfattere anbefaler, at patienterne bruger PDQ websted først, så de ikke er oversvømmet af komplekse oplysninger og hyperlinks. De tilføjede, at der er behov for mere forskning for at bestemme, hvordan forskellene i læsbarhed af disse steder påvirker patienternes forståelse og opbevaring af oplysninger om sygdommen.

Related Articles