Visse kvæstelser i ansigtet peger på vold i hjemmet

August 7 by admin

Visse kvæstelser i ansigtet peger på vold i hjemmet


Separate mønstre i ansigtet skade forekomme hos kvinder, der lider vold i hjemmet, rapporterer amerikanske forskere.

Resultaterne kunne hjælpe sundhedspersonale identificere ofre for partnervold, tilføjede de.

Dr. Oneida A. Arosarena, af Temple University School of Medicine i Philadelphia, og kolleger revideret de medicinske og dentale optegnelser over 326 kvinder (gennemsnitlig alder 35) behandlet for facial traumer. Af de 45 (13,8 procent) patienter, der var overfald ofre blev 18 dokumenterede ofre for vold i hjemmet, mens 24 af 26 resterende angreb ofre de kunne ikke eller ikke identificere deres angribere.

Andre almindelige årsager til kvæstelser i ansigtet blandt kvinderne i undersøgelsen omfattede motorkøretøjer krak (42,6 procent), falder (21,5 procent) og ukendte eller udokumenterede årsager (10,7 procent).

Forskerne fandt, at overfald var typisk forbundet med kæbe (underkæbe) frakturer, komplicerede kindben frakturer (zygomatic komplekse frakturer), revner eller brud i knoglerne omkring øjnene (orbital blow-out frakturer) og hjerneskade.

"Specfically, højere end forventet antal zygomatic komplekse frakturer, orbital blow-out frakturer og intrakranielle skader blev fundet i partnervold," undersøgelsens forfattere skrev. "Ofre overfaldet af ukendte eller ukendte gerningsmænd var mere tilbøjelige til at have underkæbe frakturer end var andre overgreb ofre."

Undersøgelsen blev offentliggjort i spørgsmålet om Archives of Facial Plastic Surgery i januar / februar.

Mellem 88 procent og 94 procent af vold i hjemmet ofre søge lægehjælp for skader på hoved og hals, og 56 procent af dem, der har faciale frakturer.

"Fordi partnervold udgør 34 procent til 73 procent af alle kvæstelser i ansigtet hos kvinder, ansigts plastikkirurger og andre udbydere af sundhedsydelser, der behandler patienter med maxillofacial skader er i en unik position til at identificere disse ofre og henvise dem til lokale vold i hjemmet serviceprogrammer for sikkerhed planlægning, information og henvisninger, support og fortalervirksomhed, afhængig af ofrenes behov og valg, "forskerne skrev.

Related Articles