Visse KOL Meds kunne rejse Heart Risici, Study Says

December 21 by admin

Visse KOL Meds kunne rejse Heart Risici, Study Says


Langtidsvirkende inhaleret medicin anvendes af millioner af mennesker med kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL), kan øge risikoen for hjerte-kar-komplikationer blandt ældre patienter, en ny stor canadisk undersøgelse afslører.

Konstateringen centre rundt patienter over 65 år, der er foreskrevet langtidsvirkende bronkodilatatorer - enten antikolinergika (såsom Spiriva) eller beta-agonister (f.eks Serevent). Begge medikamenter er almindeligt anvendt til at lindre åndenød, der kendetegner moderat til svær KOL og forbedre lungefunktionen.

Holdet fandt, at sammenlignet med patienter, der ikke benytter hverken medicin, der bruger en af ​​disse bronkodilatatorer står en markant højere risiko for at opleve en kardiel hændelse, såsom hjerteanfald eller hjertesvigt.

"Den dårlige nyhed er, at selv om alle er forskellige, er der en chance for, at ved hjælp af disse langtidsvirkende bronkodilatatorer kan du have en mild til moderat risiko for hjerte-kar-problemer," sagde undersøgelse ledende forfatter Dr. Andrea Gershon, en videnskabsmand og respirologist i afdeling i medicin ved Sunnybrook Health Sciences Center i Toronto. "Den gode nyhed er, at hver af de medikamenter vi kiggede på også kan hjælpe dig, hvis du har KOL."

Gershon sagde hun ville ikke anbefale en medicin, hvis hun ikke mener, at fordelene opvejer risiciene. "Og jeg gør. Men på samme tid, jeg føler valget skal foretages på individuel basis," sagde hun. "Og der er en forpligtelse til at informere vores patienter, at risikoen er der, baseret på den bedste dokumentation, vi har til rådighed, hvilket er denne undersøgelse."

Undersøgelsen vises i maj 20 online udgave af JAMA Internal Medicine.

Mere end en fjerdedel af amerikanerne, der er fyldt 35 har KOL, som er nationens største årsag til hospitalsindlæggelse på grund af kronisk sygdom og den tredje mest almindelige dødsårsag. Emfysem og kronisk bronkitis er sædvanligvis associeret med COPD.

Det drejer sig ikke effektiviteten af ​​langtidsvirkende bronkodilatatorer. Selvom de ikke bremse sygdommens progression har sådanne medikamenter længe blevet betragtet som faste first-line interventioner, som hjælper med at forbedre en patients generelle livskvalitet. Der er ingen kur mod KOL.

Ud af bekymring over narkotikarelaterede kardiovaskulære konsekvenser, undersøgelsen holdet gransket gennem sundhedspleje databaseposter for mere end 191.000 Ontario beboere i alderen 66 og op, alle af dem KOL-patienter nyligt ordineret langtidsvirkende bronkodilatator medicin på et tidspunkt mellem 2003 og 2009.

Forskerne fandt, at i løbet af undersøgelsen tidsramme, 28 procent af patienterne oplevede en kardiovaskulær "begivenhed", der har resulteret i, at de blev taget til en skadestue og / eller blive indlagt.

Både langtidsvirkende medicin var forbundet med en højere risiko for at opleve begivenheder som et hjerteanfald eller hjertesvigt. Hverken lægemiddel blev knyttet dog til et løft i risikoen for en uregelmæssig hjerterytme eller slagtilfælde. (Anvendelse af antikolinergika syntes at tilbyde en beskyttelse mod iskæmisk slagtilfælde blandt nyligt foreskrevne brugere noget ikke findes blandt beta-agonist brugere.)

I sum, forfatterne sagde resultaterne viste, at alle KOL-patienter ved hjælp af enten type medicin bør overvåges nøje for tegn på relaterede problemer med hjertet.

"Sagen er, at vi har en tendens til at behandle sygdomme, som om de er hver i en silo," sagde Gerson, "men i virkeligheden er de alle interagerer med hinanden. Folk med KOL har en række co-morbiditet [eller co-eksisterende betingelser]. og hjertekarsygdomme er en af ​​de store foretagender. Så spørgsmål om risiko af denne art er meget vigtige for denne type patientgruppe. "

Dr. Prescott Woodruff, forfatter til en ledsagende redaktionel og en pulmonologist og intensivbehandling specialist ved University of California, San Francisco Medical Center, foreslog, at mens de friske fund er "provokerende", meget af den tidligere forskning har vist de inhalatorer er sikkert at brug.

"Denne undersøgelse tyder på, at disse dilatorer kan have kardiovaskulære bivirkninger," erkendte han, "men det gør egentlig ikke bevise det punkt. Og i mellemtiden har der været nogle virkelig, virkelig store kliniske undersøgelser, udført under meget kontrollerede forhold, som understøtte sikkerheden af ​​disse lægemidler. "

Det er muligt, at disse undersøgelser kan have udelukket mennesker med hjertesygdomme, Woodruff bemærkede. "Så måske denne forskning er at tilbyde en mere real-life synspunkt," tilføjede han, men indrømmede, at han er skeptisk.

Patienterne bør aldrig stoppe med at tage en medicin uden at tale med deres læge først, sagde han. "Men det er helt sikkert værd at diskutere," Woodruff tilføjet.

Selv om undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem brugen af ​​langtidsvirkende bronkodilatatorer og kardiovaskulære komplikationer hos ældre patienter, var det ikke en årsag-virkning-sammenhæng.

Related Articles