Vein-Åbning behandling for MS Stirs Kontrovers

October 9 by admin

Vein-Åbning behandling for MS Stirs Kontrovers


Indledende forskning og rapporter fra patienter tyder på, at en kontroversiel behandling for multipel sklerose kan hjælpe med at lindre træthed og andre symptomer, men mange læger er fortsat yderst skeptiske over for kravene.

Debatten startede i 2009, da Dr. Paolo Zamboni, en vaskulær kirurg fra Italien, offentliggjorde en spændende undersøgelse, der foreslog, at en blokering i venerne, der dræner blod fra hjernen og rygmarven og returnere det til hjertet kunne bidrage til multipel sklerose (MS).

At kalde det kronisk cerebrospinal venøs insufficiens eller CCSVI, Zamboni teori var, at blokeringer forstyrre strømmen af ​​blod fra hjernen og rygmarven, hvilket blod til at bakke op og beskadige hjernen og rygmarven.

Zamboni begyndte kirurgisk behandle mennesker med MS med ballonudvidelse at åbne deres årer. Andre CCSVI forskere har forsøgt stents, i hvilke et trådnet er placeret i venen prop det åbne.

Metoderne til Zamboni og de andre modregne en ophedet debat blandt læger og patienter. Mange MS læger anser kravene fuldkomne hooey. Men mange mennesker med MS, desperate for nødhjælp, presset for forskning, og nogle, uvillige til at vente, opsøgte læger i udlandet, der ville gøre operationen.

På trods af den skepsis, amerikanske forskere begyndte at undersøge venøs blokering. I juni, National Scleroseforeningen annoncerede $ 2400000 i finansiering af CCSVI undersøgelser, hvoraf de fleste forsøger at besvare det grundlæggende spørgsmål om, hvorvidt der faktisk er en sammenhæng mellem venøse blokeringer og MS.

Blandt dem, ledende CCSVI forskning er Dr. Michael Dake, professor i cardiothoracic kirurgi ved Stanford University School of Medicine.

Dake fulgte 30 personer med MS, der havde stents implanteret at åbne deres årer. To måneder efter operationen, at de rapporterede følelse 50 procent mindre trætte end før operationen, siger Dake. De fortsatte med at være mindre trætte på den etårige mark, selv forbedring lidt fra hvor de var to måneder efter operationen, sagde han.

Folk, der har set den mest gavn, var dem med recidiverende-remitterende form for MS, hvor perioder med remission, når personen føler sig relativt godt, efterfølges af MS nødblus, sagde Dake.

Patienter med mere aggressive eller mere avancerede former for MS, herunder primære og sekundær progressiv MS, rapporterede om en 40 procent nedgang i træthed to måneder efter operationen, men effekten varede ikke ved den etårige mark, siger Dake.

MS menes at være en autoimmun sygdom, hvor kroppens immunsystem angriber myelin eller det stof, der isolerer nervefibre i centralnervesystemet. Skaden forstyrrer nervesignaler der rejser til og fra hjernen, hvilket kan føre til følelsesløshed, bevægelse vanskeligheder, og sløret syn. Andre symptomer kan omfatte træthed og kognitive problemer, undertiden beskrevet af dem med MS som værende i en tåge.

Vein åbning er usandsynligt, at hjælpe regenerere beskadiget myelin, som forårsager bevægelse vanskeligheder, Dake sagde, men åbningen blokeret vener ligner det kan bidrage til at afhjælpe træthed, i hvert fald i personer med recidiverende-remitterende MS.

"Det er en strækning til at tænke at åbne vener kommer til at beskæftige sig med eller vende en skade, der skyldes demyeliniserende plak, mens de symptomer, der er mere generelle, såsom træthed og hjerne tåge, der er meget mere relateret til en obstruktion i venøs udstrømning fra hjernen - dem kan potentielt være omvendt, "sagde han.

Dake var planlagt til at præsentere sine resultater i denne uge på den internationale symposium om Endovaskulær terapi i Miami Beach.

Han advarede om, at hans forskning ikke var et randomiseret, kontrolleret, klinisk forsøg, men snarere en gennemgang af hans klinisk erfaring med 30 patienter.

Deri ligger problemet med CCSVI og dens behandlinger, siger Dr. Lily Jung, medicinsk direktør for neurologi klinik på det svenske Neuroscience Institute i Seattle.

"Der er ingen klare beviser for, at MS har noget at gøre med blokerede vener, og derefter hoppe til terapi for blokerede vener er for tidligt," Jung sagde.

Forskningen udføres på CCSVI har ikke konsekvent fastslået, at personer med MS er mere tilbøjelige til at have venøs blokering end er raske mennesker eller dem med andre neurologiske sygdomme, siger Jung. Det er heller ikke kendt, når venøs blokering opstår i løbet af sygdommen eller hvorfor en sådan blokering, hvis det sker, vil forårsage symptomer på MS.

Indtil meget mere er lært, Jung advarede folk mod at søge behandling for CCSVI på grund af faren for komplikationer. Ifølge National Scleroseforeningen, en canadisk mand med MS døde efter søge angioplastik i Costa Rica, og en anden måtte have akut åben hjertekirurgi at hente en stent, der løsnet.

"Det er ikke klar til prime time," Jung sagde. "Vi skal først fastslå, hvor fast grundlag for teorien er, og for det andet har et bredt accepteret aftale om, hvordan man diagnosticere CCSVI, før du prøver behandling for det," sagde hun.

Dr. James BENENATI, formand for Society of interventionel Radiologer, beskrev MS som en heterogen sygdom - hvilket betyder, at ikke alle personer med MS har venøse blokeringer, og ikke alle personer med venøse blokeringer har MS. Og det, sagde han, gør forskning vanskeligere.

BENENATI sagde han planer om at begynde at tilbyde behandling til MS-patienter på Baptist Cardiac & Vascular Institute i Miami som en del af en undersøgelse.

"Min fornemmelse og samfundets følelse er vi ikke har nok data endnu til at sige 100 procent ja eller nej," BENENATI sagde. "Men dybest set fordømme noget, fordi der ikke er gode data på dette tidspunkt er for tidligt -. Og ikke særlig videnskabeligt forsvarlig, enten Min egen fornemmelse er, det vil panorere sig at være noget af stor værdi."

I mellemtiden, ikke alle med MS synes villig til at vente på de langvarige kliniske undersøgelser, der skal udfyldes. "Vi får et stort antal opkald på det her," BENENATI sagde. "Det kan være overvældende."

Related Articles