Varme: The Silent men Undgåelige Killer

March 28 by admin

Varme: The Silent men Undgåelige Killer
I varmt vejr, udtrykket "ingen sved" er ikke det samme som en leg - det er et tegn på fare.

Med store dele af landet kvælende, offentlige sundhed embedsmænd i dag sat ud en påmindelse om, at det er den tid på året, hvor varmen dræber mennesker, og at det er vigtigt at være opmærksom på de advarselstegn.

Manglende sved betyder, at kroppens grundlæggende kontrolmekanismer har lukket ned og der skal træffes øjeblikkelige foranstaltninger for at undgå alvorlige problemer, siger Michael McGeehin, en miljømæssig sundhed ekspert med Centers for Disease Control og Forebyggelse. Men der er tidligere tegn på varme-relaterede fysiske problemer, at hvis bemærket, kan redde liv.

CDC s sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport konstaterer, at der er et gennemsnit på 400 varmerelaterede dødsfald hvert år i USA, men "i år, når vi har hedebølger, vi kan have 600 eller 700 dødsfald i så lidt som 10 dage "McGeehin siger. "Vi mener, at hver af disse dødsfald kan forebygges. En vigtig folkesundheden budskab er, at varmen kan være en stor risiko for liv og helbred."

Ifølge National Weather Service, ekstrem varme dræber flere mennesker i et givet år end nogen vejrfænomen undtagen ekstrem kulde - mere end orkaner, lyn og tornadoer. Det dræber også mere roligt, delvis fordi folk har en tendens til at behandle det mere som en ulempe end en sundhedsfare og dels fordi mange ofre dø alene hjemme.

Tiden til at være særligt opmærksomme, er, når en hedebølge har stået på i flere dage, siger McGeehin. Offentlige sundhed embedsmænd stadig taler om 1995-hedebølge, der dræbte 500 mennesker i Chicago og en anden 85 i Milwaukee på mindre end to uger.

Og faren er størst for de yngste og de ældste af os. Med børn, problemet er mest fysisk, fordi deres krop ikke har fuldt udviklede deres forsvarsmekanismer. De ældre har et lignende fysiske problemer; deres beskyttende mekanismer er ikke så god som de engang var, men der er en social komponent til deres risiko, da "de ældre i byerne tendens til at være fattige, bor alene, og har ikke adgang til klimaanlæg," siger McGeehin.

Opholder sig i et værelse med aircondition er en enkel og effektiv forsvar. For dem, der går ud på forretning eller fornøjelse, opholder sig i den varme sol i for lang tid ikke er tilrådeligt, siger McGeehin. Kom ind i skyggen af ​​og til vil hjælpe; drikke en masse ikke-alkoholiske, er ikke-koffeinholdige drikkevarer bedre, og jo mere jo bedre. Alkohol og koffein gøre din krop tabe fugt.

"Folk, der udøver bør drikke mere vand, end de synes er rimeligt,« McGeehin siger, fordi kroppen kan miste vand gennem sveden hurtigere end de fleste mennesker er klar over.

Svedende meget rigt og følelse usædvanligt varmt og ubehageligt er tidlige advarselstegn af problemer. Følelse usædvanlig varm, med kropstemperatur stiger, er en anden. Og "hvis du stopper sveden, skal du fortsætte med det samme til et køligere miljø," siger McGeehin. Hedeslag er en medicinsk nødsituation, så nogen skulle tilkalde hjælp.

En anden presserende fare tegn er en forringelse af mental funktion. Hvis du eller en kammerat begynder at handle forvirret eller begynde at tale usammenhængende, er nødvendig øjeblikkelig lægehjælp.

En særlig farlig kombination er en ung person, en bil, og varmt vejr. Mellem 1 juli 2000, og 30 juni 2001, siger rapporten, 78 børn alder 14 eller under døde, da de blev forladt i eller omkring parkerede biler; mere end en tredjedel af disse dødsfald skete, da barnet blev efterladt i et motorkøretøj i varmt vejr.

Disse dødsfald kan ske, selv når vejret er ikke usædvanligt varmt. "Et lille barn må aldrig efterlades i en bil, uanset hvad temperaturen sag," siger McGeehin. "Hver gang solen er ude, kan en bil blive meget varmt meget hurtigt. På en 80 graders dag kan temperaturen inde i en bil stige til over 100 grader på bare 10 minutter."

Hvad skal man gøre

Aircondition, hvis selv for en kort tid. Chicago har lidt sin andel af lammende snestorme, men 1995 hedebølgen var byens dødeligste vejr-relaterede katastrofe. Andre byer har lært af denne oplevelse, og har siden oprettet bygninger for folk at køle af i hedebølger.

Hvis du har ældre venner, familiemedlemmer eller naboer, tjek på dem - især hvis du ved, at de ikke har klimaanlæg. Fans fungerer ikke, når temperaturerne stiger ind i 90'erne og luftfugtighed er også høj.

Du kan få mere at vide om farerne ved varmt vejr, og hvordan du beskytter dig mod National Weather Service eller Centers for Disease Control og Forebyggelse.

Kilder: Michael McGeehin, Ph.D, miljø og sundhed ekspert, Centers for Disease Control og Forebyggelse, Atlanta; National Weather Service; 5 Juli 2002, sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport

Related Articles