Valporic Acid Side Effects

April 9 by admin

Valproat er en receptpligtig medicin anvendes til behandling af anfald, bipolar lidelse og migræne. Det er også kendt som Depakene, Depakote eller Stavzor. Bivirkninger af valproinsyre er ofte forstærket, hvis medicinen anvendes sammen med andre anfald medikamenter. Nogle alvorlige bivirkninger er muligt, og bør rapporteres til en læge straks, hvis de opstår.

Almindelige bivirkninger

De mest almindelige bivirkninger af valproat er kvalme, opkastning og fordøjelsesbesvær.

Digestive Side Effects

Valproat kan forårsage enkeltpersoner til at opleve diarré og mavekramper. Nogle personer kan have en dårlig appetit og andre kan have en øget appetit.

Andre bivirkninger

Andre bivirkninger af valproinsyre kan omfatte sløret syn, søvnighed, hårtab, infektion, nervøsitet, betændelse i hals og rystelser. Nogle personer kan også opleve ukontrollerbare øjenbevægelser, væskeophobning, hukommelsestab og depression.

Alvorlig Pancreas Skader

I sjældne tilfælde kan valproat forårsage livstruende bugspytkirtlen skader. Tegn på bugspytkirtlen skader omfatter dårlig appetit, mavesmerter, kvalme og opkastning.

Alvorlige Lever bivirkninger

Valproinsyre kan forårsage potentielt dødelige skade på leveren. Børn er på det mest risiko for at udvikle leverproblemer som et resultat af at tage denne medicin. Tegn på leverproblemer kan omfatte gullig-farvet hud og øjne, svimmelhed, døsighed, dårlig appetit og opkastning. Desuden kan anfald dukke op igen og ansigtet kan svulme.

Related Articles