Vælge mellem Parkinsons Narkotika

May 11 by admin

Læger har identificeret to lægemidler, som er rimelige muligheder for indledende behandling af Parkinsons sygdom, men begge har forskellige bivirkninger og potentielle resultater.

Parkinsons sygdom, en progressiv neurologisk lidelse, menes at være knyttet til lave niveauer af vigtig neurotransmitter dopamin i visse dele af hjernen.

De stoffer levodopa og pramipexol både bidrage til at genoprette dopamin i hjernen. Levodopa omdannes til dopamin af kroppen, mens pramipexol efterligner rolle af dopamin.

Men lægerne på University of Rochester fandt, at narkotika i første omgang behandle forskellige symptomer på Parkinsons.

Indledende behandling af levodopa reducerede risikoen for "indefrysning" motorisk funktion, søvnighed, og overskydende væske i vævene. Indledende behandling af pramipexol reducerede ukontrollable kropsbevægelser, og dens virkninger varede længere.

Efter fire år er der dog begge grupper blev der ikke længere generet af invaliderende ukontrollable kropsbevægelser, og begge havde en lignende livskvalitet.

Resultaterne vises i juli spørgsmålet om Archives of Neurology.

Related Articles