Undersøgelse Understøtter CT-baserede «Virtuelle 'koloskopi til Spot tyktarmskræft

November 22 by admin

Undersøgelse Understøtter CT-baserede «Virtuelle 'koloskopi til Spot tyktarmskræft


Noninvasiv, CT-vejledt "virtuel" koloskopi ligner standard koloskopi i sin evne til at opdage tyktarmskræft og præcancerøse polypper i mennesker 65 og ældre, en ny undersøgelse fund.

Virtuel koloskopi, også kaldet CT colonography bruger virtual reality teknologi til at producere 3-D billeder af patientens tyktarm og endetarm. Mens foretrækkes af mange patienter, har dens effektivitet i forhold til invasive koloskopi blevet drøftet. Patienter, der anvender CT kolografi skal gennemgå en forudgående procedure tarm udrensning, svarende til patienter med en traditionel koloskopi.

De nye resultater, der blev offentliggjort online 23 februar i Radiologi, støtte effektiviteten af CT kolografi som en frontlinje kolorektal cancer screening for seniorer, ifølge undersøgelsens forfattere.

Resultaterne også komme i hælene på to undersøgelser, der blev offentliggjort i denne uge i New England Journal of Medicine, der understøtter effektiviteten af standard (invasive) koloskopi i spotting tyktarmskræft og redde patienternes liv.

I undersøgelsen, forskere ledet af Dr. C. Daniel Johnson, af Mayo Clinic i Scottsdale, Arizona., Foretaget en sekundær analyse af data indsamlet i American College of Radiology Imaging Networks (ACRIN) National CT kolografi Trial.

Denne undersøgelse af 2.600 personer i alderen 50 og ældre i forhold CT kolografi til konventionel koloskopi, som stadig betragtes som den gyldne standard. I fund, der blev offentliggjort i New England Journal of Medicine i 2008, CT kolografi opdaget 90 procent af polypper måler 1 cm i diameter eller større, der er mest tilbøjelige til at blive til kræft. Teknikken var også meget præcis med at afsløre polypper så små som en halv centimeter.

De amerikanske Centers for Medicare og Medicaid Services, har imidlertid udskudt dækning for CT kolografi, primært på grund af mangel på data om dets effektivitet hos patienter på 65 og ældre.

Så denne nye analyse af dataene fokuserede på resultaterne fra en delmængde af 477 deltagere i alderen 65 og ældre. Disse patienter var langt mere tilbøjelige end dem yngre end 65 at have store polypper - 6,9 procent vs. 3,7 procent, hhv.

"Vores mål i udførelsen af ​​denne sekundære analyse var at bestemme, om rigtigheden af ​​CT kolografi at opdage polypper af klinisk bekymring hos patienter på 65 år og derover kan sammenlignes med testens nøjagtighed for 50-og-over undersøgte population i 2008 ACRIN retssagen, "Johnson sagde i et tidsskrift pressemeddelelse. "Vi fandt ingen signifikant forskel i screeningen eksamen resultater mellem de to aldersgrupper," sagde han.

Men to gastroenterologer fortrolige med undersøgelsens resultater var mere forsigtige.

"Koloskopi er stadig den gyldne standard og bedste test til påvisning af polypper i alle størrelser," siger dr Roshini Rajapaksa, en gastroenterolog på NYU Langone Medical Center og assisterende professor ved NYU School of Medicine i New York City. "Mens CT kolografi er mindre invasiv og kræver ikke sedation, det kræver stadig en prep - hvad mange patienter føler er den værste del af standard koloskopi - og hvis en polyp er fundet ved CT kolografi, i mange tilfælde, at patienten vil brug for at få en standard koloskopi for at fjerne det, "sagde hun.

Dr. David Bernstein, chef for opdelingen af ​​gastroenterologi på North Shore University Hospital i Manhasset, NY enige om, at CT kolografi stadig ikke kan måle op til sin rival.

"Den nuværende standard for pleje til påvisning af præcancerøse polypper på screening standard koloskopi er 25 procent, men forfatterne rapport» selv om mellemliggende størrelse polypper på 6 mm [0,6 centimeter] eller større var rettet til fjernelse med standard koloskopi, koloskopi henvisning sats vil ikke overstige 12,6 procent, "Bernstein sagde. Det betyder, at "i forhold til standard koloskopi, er forfatterne rapporterer en præcancerøse opdagelse på CT kolografi, som er 50 procent mindre end for standard koloskopi."

Der er også spørgsmålet om omkostningerne. "Omkostninger ved de to procedurer er sammenlignelige, men en direkte head-to-head omkostningsanalyse endnu ikke er udført, og vil få en betydelig regional variation," Bernstein sagde. "Omkostningerne ved CT kolografi skal også omfatter udgifter til gentagen colon forberedelse og standard koloskopi når abnormiteter er fundet."

Men undersøgelse forfatter Johnson kalder CT kolografi "en helt levedygtig kolorektal cancer screening værktøj for den traditionelle befolkning Medicare-alder." Han mener også, at "bredere tilgængelighed muliggjort af Medicare dækning af CT kolografi vil tiltrække flere seniorer til at blive screenet for tarmkræft -.. Som er så held behandlet når de opdages tidligt at foretage en CT kolografi mere tilgængelige for seniorer i sidste ende kan redde liv"

For sin del, Bernstein sagde, at "mens CT kolografi kan have en diagnostisk rolle i visse undergrupper af patienter, er det for tidligt at fremme denne teknik til udbredt tyktarmskræft screening."

Related Articles