Undersøgelse Tips på hvordan Stress af vold i hjemmet kan være Overført til ufødte barn

August 2 by admin

Undersøgelse Tips på hvordan Stress af vold i hjemmet kan være Overført til ufødte barn


En ny undersøgelse dokumenterer, at stress fra vold i hjemmet under graviditeten kan gøre afkom mere udsat for stress som voksen.

Men forskningen ikke direkte bevise en årsag-virkning-sammenhæng.

Det kan være vanskeligt at nogensinde bevise, at stress påvirker ligene af stresset gravide mødre forstyrrer den indre kemi af deres børn. Undersøgelsen er tegn på betydningen af ​​en lav-stress graviditet, dog.

"Sund udvikling starter i livmoderen, og det er ikke kun ernæringsmæssige," sagde undersøgelse medforfatter Axel Meyer, en evolutionær biolog ved University of Konstanz i Tyskland. "Adfærdsmæssige og emotionelle faktorer er vigtige, og virkningerne er langvarig."

I de senere år har forskere forsøgt at forstå, hvordan stress under graviditeten påvirker fosteret, eventuelt ved at ændre gener. Forskning har foreslået, at ængstelige og stressede mødre er mere tilbøjelige til at få børn, der udvikler opmærksomhed og adfærdsmæssige problemer og andre spørgsmål, siger Thomas G. O'Connor, direktør for Wynne Center for Family Research ved University of Rochester Medical Center i New York .

Det er en udfordring at finde ud af, om der er en direkte sammenhæng, fordi mange andre end moderens stress faktorer - såsom miljø, hvor et barn er hævet - kunne forklare, hvorfor børn går, som de gør.

I videnskaben, guldstandarden af ​​forskningen er at tilfældigt tildele grupper af individer til at gennemgå forskellige behandlinger eller oplevelser og se hvad der sker med dem. Men det ville være uetisk at udsætte gravide mødre til stress. Så forskerne undersøge virkningerne af stress på drægtige dyr, eller de forsøger at se tilbage for at finde kvinder, der blev stressede, mens gravide og undersøge, hvordan det kan have påvirket deres afkom.

I denne undersøgelse forskere set på gener af kvinder og deres børn, der menes at være forbundet til stress.

De fandt, at genetisk, mødre understreget af vold i hjemmet synes at "programmere deres afkom til at reagere på en dyrere måde, når de udsættes for stressfaktorer," Meyer sagt. Generne i kvinderne selv var ikke berørt af udsættelse for vold i hjemmet.

Meyer sagde den igangværende stress af de indenlandske relationer kan have været det centrale problem for kvinderne. "Data fra mange undersøgelser tyder på, at stressorer ikke behøver at være fysisk," sagde han. "Følelsesmæssig omsorgssvigt, løbende familiær konflikt og andre alvorlige former for modgang kan også tage deres vejafgift."

Kunne noget i kvindernes, der gør dem mere tilbøjelige til at blive ofre for vold i hjemmet skal videregives til deres børn? Sandsynligvis ikke. Forskerne forbundet vold i hjemmet under graviditeten til genetiske forskelle i deres børn, men de gjorde ikke finde et link til mødre, der har oplevet vold i hjemmet før graviditeten.

Hvordan er forskning til hjælp? "Hvis det virkelig var tilfældet, at stress i graviditeten havde vedvarende effekt, så bør vi investere en hel del flere kræfter og ressourcer i at forsøge at forbedre trivslen i graviditeten," siger O'Connor. "Det ville formentlig være omkostningseffektivt, fordi du forhindrer noget i at ske."

Undersøgelsen vises i juli 19 Udstedelse af Translationel Psychiatry.

Related Articles