Undersøgelse sår tvivl om Kostbare behandling for Leg Clots

December 17 by admin

Undersøgelse sår tvivl om Kostbare behandling for Leg Clots


To behandlinger, der bryder op blodpropper dybt i venerne i benene synes ikke anderledes med hensyn til dødsrisiko. Men en resulterer i en øget risiko for blødning og hospitalsindlæggelserne regninger, der er tre gange prisen på den anden behandling, en ny undersøgelse fund.

Standarden behandling for disse blodpropper - kendt som dyb venetrombose (DVT) - er blodfortyndende medicin og kompressionsstrømper. Den anden, dyrere behandling leverer medicin direkte til blodproppen for at opløse det. Denne procedure, der kaldes kateter-rettet trombolyse, er steget i brug i de seneste år til trods for usikkert forskning med hensyn til sikkerhed, siger undersøgelsens forfattere.

"DVT er en meget almindelig sygdom, der forekommer i omkring en ud af 1.000 mennesker om året," siger ledende forsker Dr. Riyaz Bashir, lektor i medicin ved Temple University School of Medicine i Philadelphia.

"Denne betingelse er ansvarlig for mere end 600.000 indlæggelser hvert år i USA, og cirka 6 procent af disse patienter vil dø inden for en måned efter diagnosen," sagde han.

Omkring 20 procent til 50 procent af folk med dyb venetrombose udvikle en alvorlig komplikation kaldet post-trombotiske syndrom trods konventionel behandling med blodfortyndende medicin og støttestrømper, sagde Bashir. Patienterne oplever kronisk ben smerter, hævelse, misfarvning af huden og sår.

"Mange af disse mennesker mister deres job på grund af handicap det forårsager," Bashir tilføjet.

Dr. Gregg Fonarow, professor i kardiologi ved University of California, Los Angeles, sagde flere små undersøgelser har antydet, at brugen af ​​kateter-styret trombolyse kan føre til et fald i risikoen for post-trombotiske syndrom.

"Men ingen af ​​disse undersøgelser har været endelig," Fonarow sagde. "Vejledende anbefalinger vedrørende kateter leveret trombolyse blandes, og brug i klinisk praksis er beskeden og varierer betydeligt fra hospitalet," tilføjede han.

For den nye undersøgelse, offentliggjort online 21 Jul i JAMA Internal Medicine, Bashir hold indsamlede data om mere end 90.600 patienter indlagt for dyb venetrombose fra 2005 til 2010.

Omkring 4 procent af disse patienter gennemgik kateter-rettet trombolyse og også modtaget blodfortyndende medicin, fandt forskerne.

I løbet af undersøgelsen periode, brug af kateteret procedure mere end fordoblet - stigende fra lidt over 2 procent i 2005 til næsten 6 procent i 2010, siger undersøgelsens forfattere.

Kateter-rettet trombolyse er en invasiv behandling, og det er en potentielt dyre: $ 85,094 for den gennemsnitlige hospitalsophold i forhold til $ 28164 for patienter, som fik anti-koagulation medicin og kompressionsstrømper, siger forskerne.

Bashirs gruppe fandt ingen signifikant forskel i dødsfald mellem behandlingerne - 1,2 procent for kateter-rettet trombolyse versus 0,9 procent for blodfortyndende medicin.

Men flere komplikationer blev set hos patienter, som havde kateter-rettet trombolyse. Disse omfattede behovet for blodtransfusioner, blodpropper rejse til lungerne og blødning i hjernen. Der var også et større behov for såkaldte vena cava filter placering - placering af et filter at fange blodpropper i den store vene, der bringer blod til hjertet.

Patienter, der fik foretaget kateter-rettet trombolyse også opholdt på hospitalet længere end dem behandlet med anti-koagulation medicin - 7,2 dage versus 5 dage, ifølge undersøgelsen.

Læger bør tilbyde både behandlingsmuligheder for patienterne og forklare øget blødning, der er forbundet med kateter-rettet trombolyse på den ene side, og den øgede risiko for post-trombotiske syndrom med konventionel behandling på den anden, sagde han.

"Vi mener, denne undersøgelse data bør fremme fælles beslutningstagning blandt patienterne og deres behandlende læge, som er meget sjældent sker på nuværende tidspunkt," Bashir sagde.

Fonarow sagde, at en "randomiseret forsøg", der sætter kateter leveret trombolyse mod standardbehandling er nødvendig for at se, om kateter leveret trombolyse er bedre eller ej.

"Mens afventer yderligere beviser, kan kateter leveret trombolyse overvejes hos patienter med DVT, der er en lav risiko for blødning," Fonarow sagde.

Related Articles