Undersøgelse opfordrer behandling for selv milde svangerskabsdiabetes

June 8 by admin

Undersøgelse opfordrer behandling for selv milde svangerskabsdiabetes


Gravide kvinder, der modtager behandling for de mildeste former for svangerskabsdiabetes - herunder kost og motion indgriben, egenkontrol af blodsukkeret og evt insulinbehandling - er mindre tilbøjelige til at have alvorlige fødselskomplikationer eller udvikle præeklampsi eller højt blodtryk under graviditeten , viser ny forskning.

Det har været uklart, om behandling af grænsetilfælde af svangerskabsdiabetes vil gøre en forskel i graviditetsudfald. Men undersøgelsens ledende forfatter, Dr. Mark Landon, professor og midlertidig formand for obstetrik og gynækologi ved Ohio State University Medical Center, sagde, at konstatering "viser, at der er en vigtig klinisk fordel at behandle selv de mildeste form for svangerskabsdiabetes."

Resultaterne af undersøgelsen er offentliggjort i 1 Okt spørgsmålet om New England Journal of Medicine.

"Nu har vi to randomiserede, kontrollerede forsøg, og begge viste fald i store babyer, præeklampsi og moderens vægtøgning," siger Dr. David Sacks, en maternel-føtal medicin specialist på Kaiser Foundation Hospital i Bellflower, Californien., Og den forfatter til en ledsagende leder i samme nummer af tidsskriftet. Den anden undersøgelse, han er nævnt blev gjort i Australien og offentliggjort i 2005.

Svangerskabsdiabetes er en forbigående form for diabetes, der opstår under graviditet. Kvinder, der har haft svangerskabsdiabetes, har vist sig at have en højere risiko for at udvikle type 2-diabetes senere i livet. Afhængigt af de kriterier, der anvendes til at definere svangerskabsdiabetes, opstår tilstanden hos mellem 1 procent og 14 procent af alle graviditeter, efter Landon undersøgelse.

"Hyppigheden af ​​svangerskabsdiabetes er stigende på verdensplan, og mens de fleste fødselslæger skærm for denne tilstand, har nogle været skeptiske over behandling af mild svangerskabsdiabetes, og er ikke så aggressive i behandling mildere former med kosten intervention og selv-monitorering af blodsukkeret," Landon forklaret.

For at få en bedre idé om, hvorvidt behandling af kvinder med milde former for svangerskabsdiabetes kunne gøre en forskel, han og hans kolleger ansat 958 gravide kvinder, der var klassificeret som havende mild svangerskabsdiabetes.

En behandlingsgruppe af 485 af kvinderne fik rådgivning om kost og motion, lærer at kontrollere deres egne blodsukker og givet insulin, når det er nødvendigt. Den anden 473, behandlede kontrolgruppe modtog standard graviditet pleje. Kun 7 procent af kvinderne i behandlingsgruppen krævede insulin, siger Landon.

Undersøgelsen fandt, at hyppigheden af ​​babyer født alt for store til deres gestationsalder blev reduceret med mere end halvdelen - 14,5 procent af kontrolgruppen versus 7,1 procent af behandlingsgruppen havde store babyer. Graviditeten komplikation kaldet skulder dystoci, hvilket betyder, at skuldrene har fået så stor at de er vanskelige at levere, viste sig at være 4 procent i kontrolgruppen og 1,5 procent i behandlede gruppe.

Kejsersnit satser var også lavere for kvinder, der modtog behandling for deres svangerskabsdiabetes - 26,9 procent sammenlignet med 33,8 procent af kontrolgruppen. Kvinder, der har modtaget behandling havde også lavere præeklampsi og højt blodtryk - 8,6 procent mod 13,6 procent i kontrolgruppen, undersøgelsen fundet.

Landon sagde, at reduktionen af ​​mange af fødselskomplikationer skyldtes moderens blodsukker under kontrol, som ikke forårsager overnourishment af barnet og dermed barnets størrelse forbliver tættere på normal.

Hverken Landon eller Sække kunne forklare faldet i præeklampsi og højt blodtryk. Sække teoretiseret, at fordi både diabetes og højt blodtryk er inflammatoriske processer, hvad hjælper med at reducere man kunne også hjælpe den anden. Men, tilføjede han, ingen rigtig ved lige nu.

Det er klart, siger Dr. Miriam Greene, en fødselslæge og gynækolog på NYU Langone Medical Center, er, at "når kvinder med mild svangerskabsdiabetes behandles godt, er der en reduceret forekomst af fødsel traumer." Greene sagde, at hun allerede har været at behandle kvinder med de mildeste former for svangerskabsdiabetes, og at det gør en forskel.

Sue McLaughlin, formand for sundhedspleje og uddannelse for American Diabetes Association, sagde, at undersøgelsen giver "et andet eksempel på, hvordan forebyggende sundhedsydelser betaler sig i positive sundhedsresultater og kan redde liv, dollars i sundhedssystemet og forbedre kvaliteten af livet i de kommende år for disse familier. "

Ifølge McLaughlin, "Læger har brug for at tage en proaktiv rolle i at uddanne kvinder i den fødedygtige alder om deres risiko for denne tilstand, således at kvinder kan gennemføre en sund livsstil, der fremmer vægtkontrol og forebyggelse af overdreven vægtstigning i dette og fremtidige graviditeter."

Related Articles