Undersøgelse Links Brain molekyle til risikoen for større depression

October 20 by admin

Undersøgelse Links Brain molekyle til risikoen for større depression


Personer, hvis genetiske sammensætning producerer lavere niveauer af en hjerne molekyle kaldet neuropeptid Y (NPY), kan have en øget risiko for depression, siger en ny undersøgelse.

Tidligere forskning har vist, at NPY hjælper folk falde til ro efter at have oplevet stressende begivenheder.

Denne undersøgelse viste, at når de udsættes for negative stimuli, folk med gen-variationer, der forårsager dem til at producere lavere niveauer af NPY har stærkere reaktioner på centrale hjernens kredsløb relateret til følelser. Det betyder, at de har mindre modstandskraft mod stress og en stærkere psykologisk reaktion på smerte; de var også overrepræsenteret i en population diagnosticeret med en svær depression, siger forskerne.

Undersøgelsen blev offentliggjort 7 februar i Archives of General Psychiatry.

"Vi har identificeret en biomarkør - i dette tilfælde genetisk variation -, der er forbundet med øget risiko for depression," senior forfatter Dr. Jon-Kar Zubieta, professor i psykiatri og radiologi, og en forskningsprofessor ved University Michigan Molekylær og adfærdsmæssige Neurosciences Institute, sagde i et universitet pressemeddelelse.

"Det ser ud til at være en anden mekanisme, uafhængig af tidligere mål i depression forskning, såsom serotonin, dopamin og noradrenalin," tilføjede han.

I undersøgelsen, brugte forskerne funktionel magnetisk resonans (fMRI) til at se på hjernens aktivitet af deltagerne, mens de læser neutrale ord (såsom "materiale") negative ord ("morder") eller positive ord ("håbefuld").

Deltagere, der havde lavere NPY-niveauer viste masser af aktivitet i den præfrontale cortex, som er involveret i behandlingen følelser i forhold til dem med højere NPY niveauer.

"Det fortæller os, at personer med risiko-associerede NPY gen variant tendens til at aktivere denne tast hjerne region mere end andre mennesker, selv i fravær af stress og før psykiatriske symptomer er til stede," siger ledende undersøgelse forfatter Dr. Brian Mickey, en assisterende professor i psykiatri ved University of Michigan Medical School.

Forskere derefter injiceret deltagernes kæbemusklerne med en saltopløsning, der forårsager kortvarig moderat smerte. Niveauet af smerte blev justeret for hver person, indtil de vurderet det en 4 på en 10-skalaen.

Deltagerne blev bedt om at beskrive, hvordan de følte før og efter injektionen. Deltagerne i den lave NPY gruppen rapporterede mere negative følelser både før og efter injektionen, hvilket tyder på at de var mere følelsesmæssigt påvirket, mens både forudse og tænke på den smertefulde oplevelse senere.

Konstateringen kan i sidste ende hjælpe med tidlig diagnose og behandling for depression, herunder individualiserede behandlinger baseret på en patients genetiske profil, siger forskerne.

Related Articles