Undersøgelse kaster lys over mulige årsager til præeklampsi

March 13 by admin

Undersøgelse kaster lys over mulige årsager til præeklampsi
Blandt de mest alvorlige graviditetskomplikationer er en tilstand kendt som præeklampsi, et blodtryk-relateret problem, der kan udvikle sig i sidste trimester og truer livet for både mor og barn.

Nu er en gruppe af britiske læger siger, at de måske har en måde at forudsige hvem der er i risiko for præeklampsi, længe før der opstår symptomer.

I en ny undersøgelse er anført i 3 maj udgaven af The Lancet, læger fra Harris Birthright Centre, Kings College Hospital, London, siger problemer synes knyttet til en dysfunktion i celler, linje blodkarrene - kaldet endotelceller - og en naturlig kemisk kendt som asymmetrisk dimethylarginin (ADMA).

"Maternal endotelfunktion er nedsat hos kvinder, der i sidste ende udvikle præeklampsi, og det sker, før udviklingen af ​​den kliniske syndrom," skriver undersøgelse forfatter Kypros Nicolaides. Kvinder, der er i risiko for præeklampsi, siger han, synes at have høje koncentrationer af ADMA. At kemisk synes at bidrage til dysfunktion af cellerne i blodkarrenes vægge.

"Resultaterne af denne undersøgelse kan bidrage til udviklingen af ​​mere nøjagtige tests til forudsigelse og mere effektiv behandling af præeklampsi," siger Nicolaides.

Mens eksperter siger, at undersøgelsen er godt gået, og lover, ifølge fødselslæge Dr. Steve Farber det er kun én af mange lovende teorier om årsagen til præeklampsi.

"Med hver ny undersøgelse finder vi en anden brik i puslespillet, og vi har en lidt bedre forståelse af dette komplekse problem, og hvorfor det sker," siger Farber, formand for det medicinske personale på Maimonides Medical Center i New York City.

Og mens han siger forskere har fokuseret på de endotelceller før, er det fortsat uvist, om ADMA er den manglende brik i puslespillet alle har håbet at finde.

"Det ville være dejligt, hvis det var, men lige nu, vi bare ikke ved det," siger Farber.

Preeclampsia er kendetegnet ved en hævelse, der kan forekomme i hele kroppen, som regel ledsaget af en hurtig stigning i blodtrykket. Det normalt begynder sent i tredje trimester og påvirker op til 8 procent af alle gravide kvinder, især ældre mødre eller dem bærer tvillinger eller trillinger.

I nogle tilfælde kan præeklampsi udvikle sig til mere alvorlig tilstand kendt som eclampsia, hvilket medfører en potentielt dødelig hævelse i hjernen. I underudviklede nationer, eklampsi udgør op til 50.000 maternelle dødsfald om året.

I øjeblikket er den eneste kendte behandling for præeklampsi er fødslen, som lader blodtrykket tilbage til normal og hævelse til hurtigt falde. Som sådan, siger Farber, læger og mødre er ofte tvunget til at spille en forræderisk ventende spil, i håb om at give barnet tid nok til fuldt ud at udvikle sig inden for livmoderen, men stadig leverer tidligt nok til at undgå eklampsi.

Den nye undersøgelse omfattede to grupper af 43 gravide kvinder, der havde en Doppler ultralyd undersøgelse af livmoderen (en test, der dokumenterer blodgennemstrømningen) i deres andet trimester, mens blodprøver kontrolleres niveauer af ADMA.

I den første gruppe på 43, blev kvinderne vist sig at have normal uterine arterier og ingen stigninger i ADMA. Efterfølgende leveret de alle normalt uden komplikationer.

I den anden gruppe på 43, Doppler eksamen afslørede nedsat blodgennemstrømning mellem livmoderen og udvikle baby. Af denne gruppe, 44 procent gik på at have normale graviditeter og sunde fødsler. I 33 procent af disse kvinder dog babyer udviklede intrauterin vækst begrænsning, sætte dem i risiko for lav fødselsvægt.

De resterende 23 procent udviklede præeklampsi. Fordi Doppler prøver afslørede unormal blodgennemstrømningen i livmoderarterierne samt unormal blodkar dilatation, Forskerne foreslår arteriel dysfunktion som en faktor i udviklingen af ​​præeklampsi.

Hvad vigtigere er, kvinderne med risiko for enten præeklampsi eller intrauterin vækst begrænsning havde også hvad lægerne kalder en "slående elevation" i koncentrationen af ​​ADMA i blodet - som forskerne siger, en dag tjene som markør for kvinder i risikogruppen.

Selvom Farber siger vide kan være vigtigt, tilføjer han, at lige nu er det ikke meget for at ændre det kliniske billede af præeklampsi, da leveringen stadig den eneste behandlingsmulighed.

Related Articles