Undersøgelse kaster lys over genetiske risiko for MS

October 6 by admin

Undersøgelse kaster lys over genetiske risiko for MS


Kvinder med multipel sklerose er mere tilbøjelige end mænd med sygdommen har et gen menes at være forbundet med den betingelse, har en ny undersøgelse fundet.

Konstateringen kan hjælpe forskerne få mere indsigt i udviklingen af ​​MS, som bliver mere almindelig, i hvert fald bedømt af diagnoser, især blandt kvinder. Selvom ingen ved, hvad der forårsager MS, forskerne mistanke om, at nogle mennesker er genetisk modtagelige og noget i miljøet udløser tilstanden.

Den nye undersøgelse undersøgte gener i 1.055 familier, hvor mindst én person havde MS - 7093 personer i alt.

Blandt dem med MS, kvinder var 1,4 gange mere tilbøjelige end mænd til at have en genetisk variation i et gen kaldet HLA der har været forbundet med sygdommen, ifølge rapporten offentliggjort i 5 jan online udgave af Neurology.

"Vores resultater viser også kvinder med HLA-gen variant er mere tilbøjelige til at overføre genet variant til andre kvinder i deres familier end for mænd," undersøgelse medforfatter Dr. George C. Ebers, fra University of Oxford i Det Forenede Kongerige , sagde i en pressemeddelelse fra American Academy of Neurology.

Men blandt de mest tilbøjelige til at arve genet variation, andengrads slægtninge (f.eks tanter og deres niecer og nevøer) har større risiko end førstegradsslægtninge (såsom søskende eller forældre og børn), fandt efterforskerne.

"Det lader til, at jo mindre den genetiske udveksling mellem individer, jo højere interaktion mellem kvindelige køn og arv af HLA-gen variant," Dr. Orhun Kantarci, af Mayo Clinic i Rochester, Minn., Forfatter til en kommentar, der ledsager undersøgelse, forklarede i pressemeddelelse. "Disse resultater bane vejen for fremtidige undersøgelser af disse gener, forhåbentlig for at fremme vores forståelse af arv af komplekse sygdomme som MS."

Related Articles