Undersøgelse kaster lys over Genetics af tyk- og endetarmskræft

August 3 by admin

Undersøgelse kaster lys over Genetics af tyk- og endetarmskræft


Begivenheder i og uden et gen kan påvirke risikoen for at udvikle en form for kolorektal cancer, australske forskere foreslår i en ny rapport.

Mutationer i genet, betegnet MLH1, der er involveret i cellulære reparation, er kendt for at øge risikoen for at udvikle en tumor kaldet arvelig nonpolyposis kolorektal cancer, der tegner sig for omkring en sag i 50 af tarmkræft. Men risikoen kan også øges ved tilsætning af en methylgruppe - bestående af et carbonatom og tre hydrogenatomer - til genet.

Forskere på flere centre i Sydney rapporteret, at "methylering" af genet blev transmitteret fra flere mødre til deres børn. I et tilfælde blev det så slettes fra søns sæd, men det varede i tre andre børn.

"Disse resultater viser en ny mønster af arv af kræft modtagelighed," forskerne skrev i februar 15 udgave af New England Journal of Medicine.

"Ideen er, at der er en vis plasticitet til genetik" af kræft, siger Dr. Andrew Feinberg, professor i medicin ved Johns Hopkins University School of Medicine, som skrev en ledsagende leder i tidsskriftet. "Der kan være genetiske sekvenser, der kan prædisponere til kræft, og methylering på toppen af ​​det kan også have en effekt. En genetisk sekvens kan øge chancen for at blive methyleret."

Heather Hampel, en genetik rådgiver på Ohio State University, der har lang erfaring med emnet, sagde undersøgelsen viste, at methylering af et gen kan overføres fra generation til generation. Det er ikke blevet klart fastlagt, men hun sagde, så børn af mødre med den methylerede gen skulle screenes for det.

"Vi har antaget, at methylering er erhvervet med alderen og kan ikke blive videregivet til børn," Hampel sagde. "Men disse sønner havde klart genet methylerede i hele deres organer, når de blev født."

Methyleringen gjorde forsvinde fra den ene af sønnerne. Men det faktum, at det kunne være nedarvet "fortæller os, at der kan være mere arvelige tilfælde (af kræft), vi ikke ved om,« Hampel sagde.

Undersøgelsen viser, at kvinder kan videregive den methylerede version af genet, men det er ikke klart, om mænd kan også, sagde hun, hvilket giver en "kompliceret arv mønster."

"Det spændende del af det er, at det viser, at dette kan være mere udbredt, end vi har værdsat i fortiden," Hampel sagde.

Og den genetiske billede kan være mere kompliceret end den undersøgelse viser, siger Feinberg. "Der er data, der viser, at der kan være ufuldstændig aktivering af genet, og at sletning måske ikke helt færdig," sagde han.

Related Articles