Undersøgelse Backs Kirurgi for karpaltunnelsyndrom

April 10 by admin

Kirurgi overgår skinner som den bedste måde at behandle den smertefulde håndleddet tilstand kaldet karpaltunnelsyndrom, hollandske forskere siger.

I omhyggeligt kontrollerede studie, succesraten var signifikant højere for patienter, som havde kirurgi, i stedet for den mest anvendte alternativ behandling, sætte håndleddet i en skinne i en længere periode, siger en rapport optræder i morgendagens udgave af Journal of American Medical Association.

Der har ikke været konsensus om den optimale behandling for karpaltunnelsyndrom, siger Annette AM Gerritsen, epidemiolog ved Vrije Universiteit Medical Center i Amsterdam, ledende forfatter af tidsskriftet rapporten. "Det er årsagen til at vi gennemførte dette forsøg, og måske nu vil der være enighed om, at kirurgi er den foretrukne metode til behandling," siger hun.

Undersøgelsen omfattede 176 patienter fra 13 neurologiske klinikker i Holland. Halvdelen fik kirurgi, halvdelen fik fiksering. Efter tre måneder succesraten baseret på generel forbedring af funktion, var 80 procent for de kirurgiske patienter, 54 procent for immobiliseringsmateriale gruppen. Efter 18 måneder succesraten var 90 procent for kirurgi, 75 procent for fiksering, og 41 procent af dem i den oprindelige immobiliseringsmateriale gruppen havde gennemgået kirurgi.

"Kirurgi har sat en større efterspørgsel på læger og patienter," Gerritsen erkender. "Men carpal tunnel kirurgi er en mindre operation, med begrænsede risiko for komplikationer. Det er en ambulant procedure, som kun tager en halv time, all inclusive." Operationen foregår under lokal eller regional anæstesi, og patienterne generelt kan bruge deres hænder den næste dag.

Karpaltunnelsyndrom opstår, når overforbrug eller hævelse lægger pres på median nerve, der løber gennem en smal kanal - karpaltunnelen - i håndleddet. Det forårsager følelsesløshed eller smerter i tommelfingeren og første tre fingre. Sætte håndleddet i en skinne i ugevis, ofte ledsaget af injektion af kortikosteroid medicin kan lindre symptomerne. Kirurgi skærer et ledbånd, der lægger pres på nerven.

Den hollandske undersøgelse er vigtig, fordi det er en af ​​meget få, der er blevet udført under randomiserede betingelser, guldstandarden medicinsk forskning, siger Dr. EF Shaw Wilgis, direktør for forskning på Curtis National Hand Center i Baltimore, der skrev en ledsagende redaktionelle.

Undersøgelsens resultater "tyder på, at der ikke er behov for patienter med karpaltunnelsyndrom at fortsætte med at have smerter, funktionelle begrænsninger eller søvn tab, når kirurgi giver sådan et positivt resultat," siger han.

Disse patienter vil sandsynligvis være kvinder, fordi "der er absolut en hormonal komponent" til karpaltunnelsyndrom, siger Wilgis. Betingelsen er almindelig i overgangsalderen og graviditet, når hormonelle forandringer forårsager hævelse, der øger presset på median nerve, siger han. Thyreoidea sygdom, diabetes og gigt også øge risikoen.

Han er en skeptisk om den fælles tro på, at arbejde med en computer er en væsentlig årsag til karpaltunnelsyndrom. "Hvis du er modtagelig, vil det [computerarbejde] øger risikoen," siger Wilgis. "Men en typisk patient ikke ved, hvordan eller hvorfor det startede. Den gennemsnitlige person blot får det."

Standard henvisninger til karpaltunnelsyndrom ikke understrege kirurgi. For eksempel webstedet af National Institute of Neurologiske sygdomme og slagtilfælde siger, at "kun en lille procent af patienterne kræver operation."

Wilgis kører sin egen undersøgelse om effektiviteten af ​​kirurgi i karpaltunnelsyndrom. Undersøgelsen i sidste ende vil tilmelde 1.000 mennesker og "er halvvejs igennem," siger han. I mellemtiden, siger han om den nye rapport, "Jeg tror, ​​denne artikel giver tilstrækkeligt bevis for, at kirurgi er den foretrukne metode til behandling."

Hvad skal man gøre

Da undersøgelsen er lille, er det ikke det sidste ord i behandling af sygdommen - i det mindste ikke endnu. Nogle mennesker ønsker at undgå kirurgi, selv med lav risiko kirurgi.

Du kan få mere information om karpaltunnelsyndrom fra National Institute of Neurologiske sygdomme og slagtilfælde eller det nationale institut for Occupational Safety and Health.

KILDER: Annette AM Gerritsen, Ph.D, epidemiolog, Vrije Universiteit Medical Center, Amsterdam, Holland; EF Shaw Wilgis, MD, direktør for forskning, Curtis National Hand Center, Baltimore; September 11, 2002 Journal of American Medical Association

Related Articles