Ultralyd til hjernen kan Boost sansning

June 29 by admin

Ultralyd til hjernen kan Boost sansning


Flagermus og andre dyr bruger ultralyd til deres fordel. Nu viser en ny undersøgelse af mennesker tyder på ultralyd kan ændre hjernens aktivitet for at øge folks sansning.

Først forskere placeret en elektrode på håndleddet af frivillige til at stimulere nerve, der løber ned ad armen og ind i hånden. Før stimulere den radiale nerve, de leveres ultralyd til hovedet - til et område af hjernebarken, der behandler sensorisk oplysninger fra hånden. Deltagernes hjerne svar blev registreret ved hjælp af elektroencefalografi (EEG).

Den ultralyd faldt EEG-signalet og svækket hjernebølgerne, der behandler sanseindtryk fra hænderne, ifølge undersøgelsen offentliggjort online 12 januar i tidsskriftet Nature Neuroscience.

Virginia Tech forskere derefter foretaget to almindelige neurologiske tests. Man måler en persons evne til at skelne, om to tappe anbragt tæt sammen og rører huden er faktisk to særskilte kontaktpunkter. Den anden test måler følsomhed over for frekvensen af ​​en serie af luft sug.

Forskerne blev overraskede over at opdage, at når de fik ultralyd, deltagerne udviste betydelige forbedringer i deres evne til at skelne pins på tættere afstande og for at identificere små forskelle i frekvensen af ​​hinanden luft pust.

Den ultralyd kan have ændret balancen i hæmning og excitation mellem tilstødende neuroner i hjernebarken, hvilket resulterer i et løft i sansning, forklarede lederen af ​​undersøgelsen William Tyler, en assisterende professor ved Virginia Techs Carilion Research Institute.

Dernæst at finde ud af, hvor godt de kunne lokalisere effekten, forskerne flyttede ultralydsstrålen en centimeter i begge retninger fra det oprindelige websted af brain stimulation. De fandt, at den forbedrede sansning ikke længere forekom.

"Det betyder, at vi kan bruge ultralyd til at målrette et område af hjernen så lille som størrelsen af ​​en M & M," ​​Tyler sagt. Konstateringen, sagde han, repræsenterer en ny, noninvasiv metode til at modificere menneskelige hjerne aktivitet "med en bedre rumlig opløsning end noget i øjeblikket."

Related Articles