Uge 20 af graviditeten

November 6 by adminDit barn er nu sandsynligvis mellem 5 og en halv og 6 og en halv inches lang fra hoved til gumpen og vejer omkring 9 oz. Hun kan være halvvejs hjem, men i uge 20, hun har en masse voksende at gøre. Ved den tid, hun er faktisk født, vil hun være omkring 13 gange tungere end hun er nu. (Heldigvis, vil din egen vægtøgning være lidt mere beskeden.)

Hendes funktioner er begyndt at tage form. Hun har nu øjenbryn, negle og tånegle. Hendes hud bliver tykkere, og hele hendes krop er dækket i lanugo (fine hår). I denne alder, vil en pige har omkring 6 millioner æg i hendes æggestokke. Hun vil kun have omkring en million efterladt af den tid, hun er født.

Ved nu, har du sikkert følt hende bevæge sig rundt. Det er ikke bare tilfældige vrider. Hun har nu intellektuelle ressourcer til at bevæge sig med vilje. Hun vil sparke, nå, og sutte hendes tommelfinger. Hendes hjerne er også begyndt at få et glimt af alle fem sanser: syn, lyd, berøring, lugt og smag.

Din læge kan foreslå en ultralydsscanning eksamen på dette tidspunkt. Dette er en eksamen både du og din partner kan se frem til. Du kommer til at se dit barn, fra hendes hoved til hendes ryg til hendes bankende hjerte. Hvis dit barn sidder i et kooperativ position, kan ultralyd operatør også kunne se, om dit barn er en pige eller en dreng. Selvfølgelig ultralyd er ikke kun for din nydelse. Denne eksamen vil give din læge en chance for at overvåge dit barns vækst og kontrollere for potentielle tegn på problemer. Du skal vide dog, at ultralyd kan ikke altid afsløre fosterskader med total præcision.

Ultralyd eksaminerne behandles helt sikkert for både mor og barn, men lægerne stadig ikke ordinere dem tilfældigt, fordi virkningerne af hyppige ultralyd ikke er kendt. Hvis der er nogen grund til bekymring, kan du ikke få endnu et kig på hende, indtil hun er født.

Referencer

Campbell, Stuart MD. Watch Me Grow. St. Martins Griffin.

Curtis, Glade MD og Judith Schuler. Din graviditet uge for uge. Da Capo Press.

Nemours Foundation. Graviditet Kalender. 2010. http://kidshealth.org/

American Graviditet Association. Ultralyd Opdateret 03/2006 http://www.americanpregnancy.org/prenataltesting/ultrasound.html

March of Dimes. Ultralyd januar 2009 http://www.marchofdimes.com/professionals/14332_1167.asp

Shanahan, M. Kelly, MD. Din Over-35 Week-for-uge Graviditet Guide. Prima Publishing.

Related Articles