To Clot Busters Boost Stroke Recovery

December 4 by admin

To Clot Busters Boost Stroke Recovery
Når lægerne begyndte at behandle slagtilfælde med blodprop-sprænge narkotika vævsplasminogenaktivator (TPA), sprang overlevelse og genanvendelsesprocenter, men ikke alle patienter reagerer godt på behandlingen.

Det kan være fordi blodpropper igen udvikle sig i så mange som en ud af fem patienter efter initial behandling med blodpropopløsende medicin, siger en ny sydkoreansk undersøgelse.

I en rapport anført i maj 27 spørgsmålet om Neurology, forskere fra Yonsei University i Seoul fandt, at i 22 procent af patienter med slagtilfælde undersøgte blodpropper dannes igen, så snart 20 minutter efter arterierne var blevet ryddet af tPA. Men når forskerne tilføjet en anden blodfortyndende medicin, abciximab, på behandlingen, de nye blodpropper blev opløst.

"Genkomst af blodpropper efter indledende vellykket behandling forekom ofte," siger undersøgelse forfatter Dr. Ji Hoe Heo, lektor i neurologi ved Yonsei Universitet. "Denne undersøgelse er lovende, fordi simpelt, men omhyggelig observation for forekomst af tilbagevenden af ​​blodpropper kan forbedre hastigheden betydeligt ved at give abciximab hos disse patienter."

Abciximab arbejder specifikt på blodplader i blodet. Blodplader er blodceller, der forårsager at størkne, normalt for at stoppe blødningen.

Slagtilfælde er den tredjehyppigste dødsårsag i USA, dræbte mere end 700.000 mennesker hvert år, ifølge den amerikanske Stroke Association.

Til denne undersøgelse, forskerne undersøgte 18 patienter med slagtilfælde, som blev behandlet med tPA. Standard behandling i USA er at give tPA gennem en intravenøs linje, men for denne undersøgelse, forskerne administreres narkotika gennem et kateter placeret i arterien.

Dr. Keith Siller, direktør for den samlede Stroke Care Center på New York University Medical Center, siger administrere medicin på denne måde, kan mindske risikoen for bivirkninger, men endnu vigtigere er det lader den behandlende læge se præcis, hvad der foregår. Han siger, det er på samme måde kardiologer bryde op blokeringer i kranspulsårerne. Ulempen ved denne fremgangsmåde, især ved behandling af arterier i hjernen, er risiko for at forårsage blødning. Plus, er den kun gjort i specialiserede sygehuse, ikke i de fleste EF hospitaler.

Forskerne fandt, at i fire af patienterne behandlet med tPA, blodpropper dannet igen snart efter den oprindelige blodprop var opløst. De behandlede disse patienter med abciximab gennem det arterielle kateter. To af patienterne havde ingen symptomer efter den anden behandling, og man kun havde mindre symptomer. Disse tre var i stand til at vende tilbage til deres tidligere aktiviteter og job. Den fjerde patient havde en lille blødning, at forskerne ikke troede var forårsaget af behandlingen.

Heo siger, at ingen af ​​patienterne har lidt nogen alvorlige bivirkninger i denne undersøgelse, men tilføjer, at enhver form for blodprop-sprænge narkotika indebærer risiko for uønsket blødning.

Siller siger denne undersøgelse viser, hvorfor tPA ikke virker for alle patienter. "Slagtilfælde er en meget kompliceret begivenhed. Det er ikke bare en simpel klump. Det kan ændres, når du starter behandlingen," siger han.

Det er derfor, "kontrollerende risikofaktorer vil altid være mere effektiv end behandling af en slagtilfælde," siger han. Og, tilføjer han, de fleste patienter ikke komme tidligt nok for nogen af ​​disse behandlinger skal være effektive. Hvis du har nogen af ​​følgende symptomer, ringe 911 med det samme:

  • Pludselig følelsesløshed eller svaghed i ansigt, arm eller ben, især hvis det er ensidig;
  • Pludselig forvirring eller problemer med at tale eller forstå;
  • Pludselige problemer med synet;
  • Pludselig svimmelhed, tab af balance eller koordinationsevne
  • Pludselig besvær med at gå;
  • Eller pludselig og alvorlig hovedpine uden kendt årsag.

Endelig Siller påpeger denne undersøgelse var meget lille og ikke kan drages nogen endelige konklusioner fra det endnu.

Related Articles