Tidlige Fødsler, fattigdom understreger Linked

August 30 by admin

Når du er gravid, har ikke tid eller penge til de ekstra i livet - middag ud med venner eller en ny frisure, for eksempel - kan påvirke, om du føder for tidligt.

Især hvis du er fattig.

"Mangler, hvad der kan anses for" ikke-væsentlige "kan føre til en kvinde følelse stresset eller håbløs, uden kontrol eller magt," siger Dawn Misra, en assisterende professor i befolknings- og familie sundhedsvidenskab på Johns Hopkins University Bloomberg School of Public Health. "Disse følelser, til gengæld øger sin risiko for levering præterm."

Faktisk føler dig stresset og ikke i kontrol næsten fordoblet risikoen for præterm fødsel blandt deltagerne i hendes studie af 735 lav indkomst sorte kvinder, siger Misra.

"Præterm fødsel satser har kantet lidt op," siger hun. "Det er klart, hvad vi gør nu [at forhindre dette] er ikke godt nok. Vi har brug for at finde ud af mere om, hvad der forårsager det, og hvad vi kan gøre."

Kvinder nu får besked på at stoppe med at ryge, ikke at bruge stoffer, og til at få prænatal pleje, Misra tilføjer. "Men det er ikke så simpelt."

"I Afrika mennesker ved, at en piges helbred er virkelig vigtigt, fordi hun kommer til at være en mor," siger hun. "Men vi tror ikke på det på den måde. ... Vi ønsker ikke at tænke på alle piger som potentielle mødre, men det kan kræve, at aggressiv en indsats."

"Vi er nødt til at udvikle et reelt overbevisende billede for at få folk til at være opmærksomme," tilføjer hun.

Børn født for tidligt - før 37 uger svangerskab - står over for en højere risiko for sygdom, invaliditet og død, end spædbørn foretaget de fulde 40 uger. Præterm fødsel er den anden hyppigste årsag til nyfødte dødsfald, ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse (CDC).

Brug af data indsamlet i begyndelsen af ​​1990'erne for en undersøgelse af stofbrug og prænatal pleje blandt fattige, sorte kvinder, Misra opdagede, at næsten 25 procent af de kvinder, der leveres for tidligt, sammenlignet med en 11 procent tidlig fødsel sats i USA generelt. Alle fødsler i undersøgelsen var på Johns Hopkins Hospital i Baltimore.

Fattigdom afgjort øger risikoen for at føde tidligt, siger Misra.

"Og nogle af grunden fattigdom kan påvirke dig er gennem stress," siger hun.

En højere indkomst kvinde, der er følelse understregede om noget kan bare tage en dag fri fra arbejde, siger Misra, men en fattig kvinde kan ikke gøre det. Hun kan springe spise ude, så hun kan købe sko til sine børn.

For deltagerne i undersøgelsen, de vigtigste forskelle viste ikke, om de havde nok grundlæggende ressourcer til at opfylde deres behov - varme, bolig, møbler, for eksempel - men i, om de havde nogle af det ekstra, der kan hjælpe dem til at føle i kontrol over deres liv, siger hun.

"Tiden var vigtigt, og pengene var vigtigt,« Misra siger, "men tid og penge sammen var virkelig vigtigt."

Tid til at tilbringe alene med en ægtefælle eller at tage sig af den måde, du ser, og penge til at gå ud til middag lejlighedsvis eller at socialisere med venner: Ting som disse giver en "nødvendig psykologisk løft," siger Misra. Selv om de måske ikke er absolut nødvendigt for at overleve, "de er ting resten af ​​os tager for givet som grundlæggende liv," siger hun.

Men tidligt fødte leverancer steg tredobbelt, undersøgelsen siger, blandt de kvinder, der rapporterede en mangel på både tid og penge for sådanne ting. Detaljer vises i et nyligt nummer af den kvartalsvise tidsskrift Paediatric og Perinatal Epidemiology.

"Stress kan forklare, hvorfor være fattig forårsager disse dårlige graviditetsudfald," siger Misra.

Vajaya Hogan, en CDC epidemiolog, der har specialiseret sig i tidlig fødsel forskning, siger, at der er ved at blive et populært synspunkt.

"Stress er slags fremstår som en af ​​de mest interessante hypoteser til at forklare [forskellene i] sundhed udfald og race og økonomisk status," siger Hogan.

"Det er en temmelig snigende kraft," tilføjer hun.

Disse forhold, samt civilstand, "er ikke rigtig risikofaktorer i sig selv [fordi] de lige er at beskrive egenskaber ved populationen,« siger Hogan. "Men de er temmelig stærke prædiktorer for nogen, der kommer til at have en for tidlig fødsel."

"Men hvad er nogle af de underliggende årsager?" spørger hun.

"Vi ser mere, men ikke nok, forskning omkring dette spørgsmål," siger hun.

Hvad skal man gøre

For mere information om for tidlige fødsler, tjek MommyGuide eller BabyZone online.

Eller du måske ønsker at læse tidligere HealthScout artikler om for tidlige fødsler.

KILDER: Interview med Dawn Misra, Ph.D., MHS, assisterende professor i befolknings- og familie sundhedsvidenskab, Bloomberg School of Public Health, Johns Hopkins University, Baltimore, Md .; og Vajaya Hogan, Dr.PH, bly epidemiolog, præterm fødsel Research Group, Centers for Disease Control og Forebyggelse, Atlanta, Ga .; April 2001 Pædiatrisk og Perinatal Epidemiology

Related Articles