Tidlig overgangsalder kan hæve Risiko for Brain aneurisme

August 26 by admin

Tidlig overgangsalder kan hæve Risiko for Brain aneurisme


Tidlig overgangsalder kan være forbundet med en øget risiko for hjerne aneurisme, ny forskning antyder.

Undersøgelsen af ​​forskere fra Rush University Medical Center i Chicago inkluderet 76 postmenopausale kvinder, der havde en hjerne aneurisme, eller en unormal udbuling af en arterie i hjernen. Aneurismer er alvorlige. Hvis bulen lækager eller brud, kan det føre til slagtilfælde eller død.

Omkring 26 procent af de kvinder, der havde en aneurisme oplevet overgangsalderen efter alder 40, sammenlignet med omkring 19 procent i en sammenligning gruppe kvinder, der ikke havde en aneurisme.

Hver stigning på fire år i den alder, hvor en kvinde gik igennem overgangsalderen var forbundet med en 21 procent nedsat risiko for aneurisme.

Undersøgelsen blev offentliggjort online 11 juni i Journal of NeuroInterventional Surgery.

Mens undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem tidlig overgangsalder og hjerne aneurisme, var det ikke, at tidlig overgangsalder forårsager tilstanden. Desuden undersøgelsen var retrospektiv, hvilket betyder, at det startede med kvinder, som havde en aneurisme og så tilbage til faktorer, der kan have påvirket risiko.

I undersøgelsen, forskerne spurgt kvinderne om deres sygehistorie, herunder om de havde forhøjet blodtryk, diabetes, en underaktiv skjoldbruskkirtlen eller højt kolesteroltal, hvilket kan øge risikoen for slagtilfælde.

Kvinderne blev også spurgt om deres reproduktive historie, herunder hvor mange graviditeter, de havde, og deres alder, da deres perioder begyndte, at afgøre, hvor meget østrogen, de blev udsat for i løbet af deres levetid.

Undersøgelsen fandt gennemsnitsalderen kvinder startede overgangsalderen var ens for begge grupper.

Men går gennem overgangsalderen senere i livet og hormonbehandling var forbundet med en nedsat risiko for aneurisme.

Rygning syntes ikke at påvirke aneurisme risiko, mens alkoholforbrug forhøjet risiko smule.

Forskere de nedre niveauer af østrogen, der er forbundet med tidlig menopause kan forklare den ekstra risiko for aneurismen.

Related Articles