Tidlig overgangsalder Forbundet med hjertesvigt Risiko i svensk undersøgelse

March 25 by admin

Tidlig overgangsalder Forbundet med hjertesvigt Risiko i svensk undersøgelse


Tidlig overgangsalder kan øge en kvindes risiko for hjertesvigt senere i livet, især hvis hun er ryger, viser en ny undersøgelse.

Forskere analyserede data fra mere end 22.000 ældre kvinder i Sverige. De, der har oplevet tidlig overgangsalder (aldre 40 til 45), var 40 procent mere tilbøjelige til at lide hjertesvigt end dem, der gik gennem overgangsalderen i normal aldersgruppen 50 til 54 fandt efterforskerne.

For hver-år stigning i alderen en kvinde begyndte overgangsalderen, var der en 2 procent lavere risiko for hjertesvigt, ifølge undersøgelsen i maj 14 online udgave af tidsskriftet Menopause, der er udgivet af det nordamerikanske Menopause Society ( NAMS).

Risikoen for hjerteinsufficiens var højest i nuværende eller tidligere rygere, der havde tidlig menopause, fandt forskerne. Nuværende eller tidligere rygere, der gik igennem overgangsalderen kun lidt tidligt - aldre 46-49 - havde også en øget risiko for hjertesvigt.

Forskerne på Karolinska Instituttet i Stockholm sagde, at dette er den første undersøgelse for at vise en sammenhæng mellem tidlig overgangsalder og hjertesvigt, en tilstand, hvor hjertet ikke kan pumpe nok blod til at opfylde kroppens behov.

Men mens undersøgelsen fundet en sammenhæng mellem alder ved overgangsalderen og hjertesvigt risiko, det ikke bevise en årsag-virkning-sammenhæng.

"Menopause, tidligt eller sent, er altid et godt tidspunkt at tage flere skridt til at reducere risikoen hjertesygdomme gennem motion, sund kost, vægttab og rygestop," Dr. Margery Gass, Nams administrerende direktør, sagde i en pressemeddelelse fra gruppen.

"Dette tankevækkende undersøgelse bør tilskynde til mere forskning for at finde ud af, hvor tidlig menopause og hjertesvigt er forbundet," Gass sagde. "Gør de faktorer, der forårsager hjertesvigt også forårsage æggestokkene fiasko?"

Related Articles