Tidlig overgangsalder Bundet til Osteoporose i 29-årig undersøgelse

November 12 by admin

Tidlig overgangsalder Bundet til Osteoporose i 29-årig undersøgelse


Kvinder, der går gennem overgangsalderen tidligt er næsten dobbelt så tilbøjelige til at have ben udtynding sygdom knogleskørhed senere i livet, ny forskning viser.

Derudover forskere fra Skåne Universitetshospital i Malmø, Sverige, bemærkes, at disse kvinder er også i større risiko for brud og en øget dødelighed.

For undersøgelsen, forskerne rekrutteret 390 hvide kvinder fra det nordlige Europa i 1977. Kvinderne, der var 48 år på det tidspunkt, blev inddelt i to grupper: dem, der gik gennem overgangsalderen, før de fylder 47; og dem, der startede overgangsalderen i en alder af 47 eller senere. Kvinderne blev fulgt i ca. tre årtier. Alle kvinderne havde deres knoglemineraltæthed målt.

Efter 29 år er der kun 198 kvinder forblev i undersøgelsen på grund af dødsfald, flytning eller manglende deltagelse. På dette punkt, kvinderne var 77 år. Forskerne igen målt deres knogletæthed og fandt 56 procent af de kvinder med tidlig menopause havde osteoporose, sammenlignet med kun 30 procent af dem med senere overgangsalderen.

Undersøgelsen fandt også de kvinder, der havde tidlig overgangsalder var større risiko for skrøbelighed fraktur og død. Den tidlige overgangsalder gruppe havde en dødelighed på 52 procent sammenlignet med 35 procent blandt de kvinder, der havde sent overgangsalderen. Satsen for frakturer var også 44 procent blandt de kvinder, der havde tidlig overgangsalder mod 31 procent for kvinder, der havde sent overgangsalderen.

Undersøgelsen, ledet af ortopædkirurg Dr. Ola Svejme, blev offentliggjort April 25 i BJOG: An International Journal of Obstetrik og Gynækologi.

Selv om undersøgelsen afdækket en sammenhæng mellem tidlig overgangsalder og osteoporose, det ikke bevise en årsag-virkning-sammenhæng.

BJOG stedfortræder redaktør-in-chief, Pierre Martin-Hirsch, påpegede, at der er behov for mere forskning om sammenhængen mellem tidlig overgangsalder og knoglesygdom.

"Den højere dødelighed hos kvinder med en tidlig overgangsalder skal undersøges yderligere som mange andre faktorer kan påvirke denne, såsom medicin, ernæring, rygning og alkoholforbrug," Martin-Hirsch sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Related Articles