Testosteron Low? Her er hvordan man finder ud

February 26 by admin

Testosteron Low? Her er hvordan man finder ud
Hvis du er en mand i alderen 40 år eller ældre, og du lider af lav libido, manglende energi, depression, eller finde dig selv at falde i søvn efter middagen, kan lave testosteron niveauer være at skyde skylden.

Men en simpel nyt spørgeskema kan hjælpe med at bestemme, om det er tilfældet.

I erkendelse af de advarselstegn på lavt testosteron er et vigtigt skridt i at hjælpe aldrende mænd bevare deres helbred, siger Dr. John Morley, en gerontologi professor og direktør for geriatri division på St. Louis University School of Medicine. Morley udviklet undersøgelsen, som han kalder det androgenmangel i aldrende mænd (ADAM) spørgeskema.

De 10 enkle spørgsmål fungere som et screeningsværktøj til at tilskynde mænd til at tale med deres læge om tilstanden og at afgøre, om de skal have deres testosteron niveauer kontrolleres og om de er kandidater til testosteron substitutionsbehandling.

"Det er et meget almindeligt problem, men du kan ikke gå gøre relativt dyre hormon test på alle, der er over en alder af 40 hvert halve år," siger Morley. "Det begynder at blive meget dyrt. Så spørgeskemaet var en måde at forsøge at se, hvis vi kunne samle op symptomer, der ville gøre det umagen værd at forfølge at gøre nogle af de dyrere test."

Han siger, at han har valgt de spørgsmål baseret på, hvad han havde lært af sine egne patienter om tegn og symptomer på lavt testosteron.

Spørgeskemaet er ikke kun for mænd, dog. Kvinder kan også gennemgå de spørgsmål, om mændene i deres liv viser tegn på lavt testosteron, siger Morley. Faktisk siger han, omkring halvdelen af ​​de mænd, der kommer til hans klinik er der, fordi deres koner så på spørgeskemaet og anerkendt et problem.

Den amerikanske Food and Drug Administration anslår, at 4000000-5000000 amerikanske mænd kan lide af lavt testosteron, men kun 5 procent bliver behandlet.

Testosteron behandling er effektiv for de fleste mænd, og omkring 70 procent af dem fortsætte behandlingen, når de prøver det, siger Morley.

"Hvor det virker, det gør en enorm forskel for personens livskvalitet," siger han.

Men det er en livslang forpligtelse.

"Hvis du ønsker symptomerne at blive bedre, du næsten helt sikkert nødt til at gøre, hvis for resten af ​​dit liv," siger Morley. "Det er meget ligesom at erstatte østrogen i overgangsalderen [for kvinder]. Forskellen er de menopausale symptomer har en tendens til at forsvinde, mens de mandlige andropause symptomer slags hængende."

I USA kan testosteron-substitutionsterapi gøres med injektioner, plastre eller hud gel. Der er en pille, men det er ikke godkendt i USA.

Dr. Christopher Steidle, en urolog og associeret klinisk professor ved Indiana University School of Medicine, siger han anser spørgeskemaet en stor screeningsværktøj.

Det pryder en plakat i hans kontor, og også er på ark udfyldes af nye patienter.

"Hvad er der så meget dramatisk, er, at de fleste mænd, der har lavt testosteron straks genkende sig selv, når de ser spørgeskemaet," siger Steidle.

"Det har givet os mulighed for effektivt og hurtigt søge mænd, der måske ikke ved, at det er et problem," siger han. "De tror måske, det er normalt at være gnaven og falde i søvn efter aftensmaden og har ingen erektioner og ingen gejst. Så pludselig indser, at det er et problem, det er en ægte vare."

Spørgeskemaet gør det også lettere for mænd at komme ind et vanskeligt emne og diskutere det med deres læge, siger Steidle.

Hvad skal man gøre

Her er spørgeskemaet. Hvis du kan svare "ja" til de første syv spørgsmål, eller "Ja" til tre eller flere spørgsmål generelt, Morley antyder du lave en aftale med din læge for at drøfte resultaterne.

 • Har du et fald i libido (sexlyst)?
 • Har du en mangel på energi?
 • Har du et fald i styrke og / eller udholdenhed?
 • Har du mistet højde?
 • Har du bemærket en nedsat "nydelse af livet?"
 • Er du ked af det og / eller gnaven?
 • Er dine erektioner mindre stærk?
 • Har du bemærket en seneste forværring i din evne til at spille sport?
 • Er du falder i søvn efter middagen?
 • Har der været en nylig forværring i din arbejdsindsats?

Hvis du vil vide mere om lavt testosteron, kan du besøge Hormone Foundation online. Og for mere information om andropause, også kaldet mandlige overgangsalder, prøv Andropause Canada webstedet.

KILDER: Interview med John Morley, MD, direktør, Afdelingen for Geriatri, og professor i gerontologi, St. Louis University School of Medicine, St. Louis; og Christopher Steidle, MD, urolog, associeret klinisk professor, Indiana University School of Medicine, Fort Wayne, Ind.

Related Articles