Tegn på en maniodepressiv

December 6 by admin

Tegn på en maniodepressiv


Manisk depression, eller hvad vi nu kalder bipolar lidelse, er en mental tilstand, der slæber en person gennem cyklusser af ekstrem glæde og sorg. Disse episoder af høje og lave punkter, som kan vare fra uger til år, bidrager til risikabel adfærd og selvmordstanker. Manic depression bringer også det sociale liv, hvilket gør det vanskeligt at holde på stabile relationer. Hvis nogen du kender har manisk depression, vil lære om tilstanden forberede dig til de pludselige følelsesmæssige ændringer.

Manic Mood

Under en manisk episode, en person oplever en euforisk følelse af lykke og spænding. Dog kan hendes glæde hurtigt blive til vrede og fjendtlighed. Tanker løb gennem hendes sind. I nogle tilfælde, de tanker er korte, ukontrollabel og uafhængige, forvirrende hende og tillægge en fanget sensation. En forhøjet energiniveau fører til søvnløshed.

Manic Behavior

En manisk person taler hurtigt og overdrevent. Han kan være ude af stand til at kontrollere mængden af ​​hans stemme. Under samtalen, vil han afsløre vrangforestilling, storslåede planer og sjældent blive på et emne for længe. Han demonstrerer dårlig dømmekraft og hensynsløs adfærd. For eksempel kan han pludselig sagde sit job og bruge store mængder af penge. På grund af en øget lyst til sex, kan han impulsivt forfølge seksuelle relationer. Han føler uovervindelig eller overmenneskelige. I alvorlige tilfælde psykose udvikler sig.

depressive Mood

Under en depressiv episode, en person oplever følelser af tomhed og sorg. Hendes aktuelle problemer i livet synes håbløs, hvilket fører til irritabilitet og manglende koncentration. En følelse af udmattelse øger hendes behov for søvn; dog kan søvnløshed udvikle sig. Hun vil have problemer med at ignorere tanker om død eller selvmord.

depressive Behavior

En deprimeret person kan ikke finde nydelse i tidligere hobbyer og interesser; hans sans for nydelse kan helt tabt. Han kan græde ukontrollabelt og synes sløv. Han vil udtrykke en vrangforestilling følelse af skyld; for eksempel, kan han bebrejde sig selv for dine problemer, selv om de er uafhængige. En drastisk ændring af appetit vil føre ham at vinde eller tabe. I svære tilfælde kan han forsøge selvmord. Når episoden er overstået, kan han finde midlertidig stabilitet eller umiddelbart vende tilbage til mani.

Related Articles