Tegn og symptomer på Seasonal Depression

April 20 by admin

Tegn og symptomer på Seasonal Depression


Seasonal depression er en almindelig lidelse til stede blandt mennesker i efteråret og vinteren måneder af året. Denne lidelse er ofte omtalt som SAD (Seasonal Affective Disorder). Den depression menes at være forårsaget af mangel på sollys og kortere dage.

Tab af energi og oversleeping

Et af de første tegn på sæsonbetinget depression er et tab af energi og motivation. Gradvist, en person, der lider med årstidens depression føler en følelse af træthed og udmattelse. Dette sker typisk i efteråret eller tidlig vinter. En person, der lider med årstidens depression tendens til at sove mere og tage flere lur. Han kan også begynde at gå i seng tidligere end sædvanligt og vågne op senere, end han normalt ville. Den ekstra søvn, dog ikke hjælpe. Det forekommer kun gøre energitabet værre, og han er tilbage følelse opbrugt det meste af tiden.

Social tilbagetrækning og angst

Seasonal depression skaber angst i mennesker, der lider med det. Denne angst forårsager nervøsitet og rastløshed. En person med SAD føles ubehageligt at være omkring andre mennesker og normalt hævninger fra sociale sammenkomster. Hun undgår at være omkring mennesker, hvis hun ikke behøver at være, og har tendens til at isolere sig fra sine venner og familie.

Appetit ændringer og vægtøgning

Mennesker med sæsonbetinget depression begynder ofte at spise mere. Et symptom på sæsonbetinget depression er trangen til kulhydrater. En person, der lider med dette vil spise oftere, større portioner og en masse flere kulhydrater end normalt. Han er også tilbøjelig til at tage på i vægt på grund af at spise mere og sove mere.

koncentrationsbesvær

Med enhver form for depression, et symptom er manglende koncentration og fokusering. Når en person er deprimeret, hendes sind glider ud til andre ting. På grund af dette, finder hun det sværere at koncentrere sig om almindelige opgaver. Hendes arbejde lider gennem denne samt hendes personlige liv.

Symptomer, der toner i foråret

Generelt, når vinteren kommer til en ende og foråret ruller i de fleste af disse symptomer begynder at falme som dagene bliver længere i foråret og sommeren, og sollyset er fremherskende. Dette er en måde at skelne sæsonbestemt depression fra andre former for depression.

Related Articles