Tegn og symptomer på en allergi over for Red Dye

November 24 by admin

Rød fødevarer farvestof er en almindelig fødevare allergi, der har vist sig at forårsage reaktioner hos nogle mennesker, der indtager det. Mens det er almindeligt omtalt som en fødevareallergi, er det faktisk mere af en fødevare intolerance, da den ikke forårsager generelt en sand allergisk reaktion i kroppen, selv om det kan for nogle. På grund af dette, kan røde mad farvestof allergi være vanskeligt at teste for og diagnosticere. Rød mad farvestof allergi bliver mere og mere almindeligt hos børn, fordi farvestoffet fremtrædende i slik, frugt snacks, tyggegummi og andre lækkerier. Der findes flere typer af rødt mad farvestof. Reaktioner mest almindeligt forekomme efter indtagelse rødt farvestof nr 40, selv om de kan ske med enhver rødt farvestof. Denne fødevare intolerance har en meget bred vifte af symptomer, der spænder fra mindre til svær, og kan påvirke flere organ systemer.

gastrointestinale symptomer

En af de mest almindelige reaktioner på rød fødevarer farvestof er gastrointestinalt besvær. Mange mennesker oplever symptomer som diarré, gas eller oppustethed. Nogle kan opleve opkastning kort tid efter at have spist et element farvet med rød mad farvestof. Disse symptomer normalt kun vare en kort tid og er sjældent livstruende. Symptomerne ofte ophøre, så snart farvestoffet passerer fra systemet. Fortsat eksponering for rødt farvestof, som at spise røde slik dagligt hele ugen, kan forårsage disse symptomer til at gentage sig selv, og kan føre til dehydrering og træthed.

Hud Symptomer

Rød farve allergi kan præsentere med hudsymptomer. Efter indtagelsen rødt farvestof, kan folk med denne følsomhed udvikle udslæt, rødme, prikken, kløe eller tæthed. Nogle mennesker vil udvikle nældefeber. Personer, der lider af eksem ofte bemærke en stigning i udbrud eller en stigning i kløe og tørhed af eksisterende eksem. Sommetider disse reaktioner er meget mindre og gå væk på egen hånd. Nogle mennesker finder lindring efter at have taget over-the-counter medicin, ligesom Benadryl, mens andre har brug for medicinsk intervention for at stoppe deres symptomer.

Forkølelse og influenza-lignende symptomer

Rød fødevarer farvestof intolerance forårsager almindelig forkølelse og influenza-lignende symptomer hos nogle mennesker. Disse symptomer kan ofte forveksles med forkølelse eller sæsonbetonet allergi, fordi de forårsage lignende reaktioner. For eksempel, efter indtagelse rødt mad farvestof, kan en person opleve nysen, kløende næse, kløende hals, rindende øjne eller kløende øjne. Sommetider disse symptomer kan styres med over-the-counter eller receptpligtig allergi medicin og fødevareallergi kan gå udiagnosticeret i årevis.

Diverse Symptomer

Hver persons krop reagerer forskelligt på allergi og fødevareintolerance. Ofte kan symptomer, du måske ikke normalt forbinder med mad forekomme. Mennesker med røde fødevareallergi har rapporteret svimmelhed, problemer med at sove, dårlig koncentration, appetitløshed, hævelse, ledsmerter og kramper. Der er bare ingen måde at forudsige med sikkerhed, hvordan din krop vil reagere på mad intolerance. Holde en fødevare og symptom dagbog kan være en hjælp til dig og din sundhedspleje udbyder til at diagnosticere fødevareallergi og intolerans.

alvorlige reaktioner

Rød mad farvestof reaktioner er generelt milde og kortvarige, men for nogle, reaktionerne er mere alvorlige, og endda potentielt dødbringende. Anafylaksi eller alvorlig allergisk reaktion, kan forårsage halsen til at svulme lukket, blokerer luftvejene. Det kan føre til shock, samt organsvigt, og hvis de ikke behandles hurtigt, kan det endda føre til døden. Alvorlige reaktioner kan føre til anfald eller koma i sjældne tilfælde. Der er også undersøgelser, der linker mad farvestof til autisme og ADHD. Hvis du har mistanke om du kan have reaktioner på rød mad farvestof, altid diskutere dine symptomer med din læge for at undgå potentielle komplikationer.

Related Articles