Teenagere med epilepsi tilbøjelige til depression

October 31 by admin

Teenagere med epilepsi tilbøjelige til depression


Teenagere, der har epilepsi ofte står over for en dobbelt whammy fordi sammen med krampeanfald, de er meget mere tilbøjelige til depression og andre psykiske problemer.

Faktisk vil op til 60 procent af alle teenagere med epilepsi oplever depression eller en anden psykiatrisk sygdom, ifølge en ny undersøgelse i tidsskriftet Neurology i marts.

Hvad der er værre, vil kun omkring 33 procent af disse teenagere modtage behandling, ifølge undersøgelsen. Denne manglende behandling kan sætte teenagere med epilepsi på et højere risiko for selvmord samt. Undersøgelsen rapporterede, at op til 30 procent af mennesker med epilepsi havde forsøgt selvmord, sammenlignet med omkring 7 procent af mennesker uden sygdommen.

"Kids med epilepsi er slags ramt to gange," siger Dr. Sigita Plioplys, en pædiatrisk neurolog i afdelingen for børne- og ungdomspsykiatri på Børnenes Memorial Hospital i Chicago. "Der er en enorm stigmatisering forbundet med epilepsi, og de kan føle sig skamfuld eller tynget af at have epilepsi. Og psykiske lidelser har også en dyb stigmatisering knyttet til dem. Mange børn vil have en tendens til at minimere deres depressive symptomer, indtil de ikke kan fungere mere. "

Dr. Gary Trock, direktør for pædiatrisk neurologi ved Beaumont Hospital i Royal Oak, Michigan., Sagde teenagere med epilepsi er ikke de eneste, der har tendens til at minimere deres symptomer.

"Forældre er ofte tilbageholdende med at bede om en henvisning til en psykiater eller psykolog på grund af den stigmatisering forbundet med det," siger han og tilføjer, at problemet kan forværres, hvis familiens sygesikring ikke betaler eller alvorligt begrænser betalinger for mentalitet sygdom pleje.

Så mange som 2,7 millioner amerikanere har epilepsi ifølge Epilepsi Foundation. Det er en neurologisk lidelse, der forårsager anfald eller korte strømafbrydelser. Lidelsen varierer i sværhedsgrad, med nogle mennesker, der oplever lejlighedsvise anfald, mens andre har hyppige anfald. De fleste beslaglæggelser kan styres med medicin, selvom bivirkninger - søvnighed, langsommere mentale funktion - kan være svært for nogle mennesker at tolerere.

I en nylig undersøgelse af voksne med epilepsi, 85 procent sagde deres medicin var effektiv til at kontrollere deres anfald, men næsten to tredjedele sagde deres lægemidlets bivirkninger holde dem fra "at leve det liv, de ønsker at leve."

Ifølge rapporten Neurology, har det været kendt i nogen tid, at teenagere med kroniske sygdomme er mere tilbøjelige til at lide af depression. Vises sammenhængen mellem teenagere med epilepsi og depression Men at være endnu stærkere.

Det er sikkert rigtigt for en række årsager, tyder undersøgelsens forfattere, fra University of Liverpool i England. En årsag kan være, at epilepsi og depression er påvirket af de samme neurotransmittere - hjernens kemiske budbringere, der hjælper fortælle resten af ​​kroppen, hvad de skal gøre.

Men Plioplys bemærkede, at forskerne virkelig ikke vide med sikkerhed, hvorfor der er sådan en øget risiko for depression i teenagere med epilepsi.

"Depression er en multi-faktoriel sygdom. Der er biologiske faktorer, psykologiske og sociale faktorer, der forårsager depression. Vi kan ikke sige, at én faktor er mest fremtrædende i forårsager depression," forklarede hun.

En ting er dog klart. Jo flere anfald en person har, jo mere sandsynligt er det at opleve depression. Omkring 9 procent af mennesker med epilepsi kæmpet med depression, ifølge en undersøgelse fremhævet i den nye revision. Men blandt dem med hyppige anfald, depression satsen sprang til 21 procent.

Den nederste linje, sagde både Trock og Plioplys, er, at forældre og læger skal være opmærksomme på, at depression og øget risiko for selvmord er almindelige blandt teenagere med epilepsi, og de har brug for at være på udkig efter tegn på depression.

"Disse børn er sårbare og udsatte," Plioplys sagde. "Depression kan gå ubemærket hen i måneder og år, og den store risiko for selvmord er en meget farlig tilstand."

Hun sagde medicin for beslaglæggelse kontrol kan maskere depression, fordi en af ​​de almindelige bivirkninger af visse lægemidler er søvnighed. Træthed og overdreven sove er ofte kendetegnende for depression. Men i en teenager på beslaglæggelse medicin, kan det være svært at vide, hvad der er en bivirkning af medicinen og hvad der er et tegn på depression, forklarede hun.

Irritabilitet, vrede, læring problemer, regressiv adfærd og oppositionelle og andre adfærd-adfærdsproblemer kan alle være tegn på depression i teenageårene.

"Hvis dit barn er tvær, vred, trukket tilbage, bruger mindre tid med venner, og skole kvaliteter er faldende, ikke bare skrive det ud som en humørsyg teenager eller noget, der vil passere," Trock sagde.

Både Trock og Plioplys sagde, at det er vigtigt at få behandling, enten med psykoterapi eller medicin. Og Plioplys tilføjede, at selv om det kan være svært at få en aftale med en børnepsykiater på grund af en mangel på kvalificerede læger, er det vigtigt at få dit barn hjælp. Psykologer, psykiatere, socialrådgivere, og endda dit barns neurolog kan være et godt sted at starte, sagde hun.

Related Articles