Teenagere Kan Fare værre efter Hjernerystelse end børn eller voksne

February 26 by admin

Teenagere Kan Fare værre efter Hjernerystelse end børn eller voksne


Teenagere, der lider en hjernerystelse er mere følsomme end voksne eller børn til sine eftervirkninger, rapporterer canadiske forskere.

Hjernerystelse kan påvirke korttidshukommelsen hos unge, som er afgørende for læsning og beregning, og disse virkninger kan vare i seks måneder eller længere, undersøgelsens forfattere fundet.

"I modsætning til den tro, som nogle forældre og trænere, som børnene kan lege igennem en hjernerystelse, fordi deres hjerner er mere modstandsdygtige, finder vi, at børn er mere sårbare over for virkningerne af en hjerneskade end voksne," siger ledende forsker Dave Ellemberg, en neuropsykolog ved University of Montreal.

Og teenagere lider større symptomer end enten børn eller voksne, tilføjede han.

"Det er ikke så overraskende," Ellemberg bemærkede. "Vi ved, den unge hjerne, mere specifikt berørt af hjernerystelse områder, frontallappen områder i hjernen, vokser i ryk, og når noget er i rivende udvikling er det endnu mere skrøbelig til skade."

Rapporten blev offentliggjort 28 Feb i tidsskriftet Brain Injury.

For at komme til sine konklusioner, Ellemberg team arbejdede med 96 mandlige atleter, der havde lidt en hjernerystelse 3-9 måneder før testning. De atleter blev inddelt i tre grupper: voksne (30), børn i alderen 9 til 12 (32) og teenagere i alderen 13 til 16 (34). Disse atleter blev derefter sammenlignet med lignende mennesker, som ikke havde haft en hjernerystelse.

Alle undersøgelsens deltagere fik neuropsykologiske test, der anvendes af det amerikanske National Hockey League. Forskerne sammenlignede derefter resultaterne af disse test med resultaterne af elektrofysiske evalueringer, målt arbejdshukommelse, opmærksomhed og hæmning, mens deltagerne arbejdede på en computer. Elektrofyskiske tests betragtes som mere følsomme end neuropsykologiske skærme, undersøgelsens forfattere noteret.

Forskerne fandt alle de atleter, der har lidt hjernerystelse havde resultater på deres elektrofysiske evalueringer, der er angivet skadelige virkninger, sammenlignet med lignende mennesker, som ikke havde haft en hjernerystelse.

Blandt teenagere, der var også problemer med kortsigtede arbejdshukommelse, der varede seks måneder til et år, de noteres.

"Vi finder, at de fleste hjernerystelse er tilsvarende alvorlige, uanset om der er tab af bevidsthed,« Ellemberg sagde.

Umiddelbare symptomer efter en skade er ikke en måde at vide, hvordan et barn gør, sagde han. »Du typisk nødt til at vente et par dage, eller endda uger, efter skaden for at se symptomerne," Ellemberg forklaret. "Hjernerystelse er alvorlige, og har konsekvenser. Vi skal have et systematisk system til at evaluere disse børn."

Efter en formodet hjernerystelse, skal barnet eller teenager ses af en læge, der kan vurdere patienten og lave en plan for, når barnet kan gå tilbage til at spille, siger han.

"Vi kan ikke være bange for at få vores børn dyrker sport. Vi ved, at det er godt for barnets fysiske sundhed og mental sundhed," Ellemberg understregede. "Så, vi ønsker at fremme sport, men vi ønsker at sikre, at vi gør det på en sikker måde."

Teams har brug for at have en voksen trænet i, hvad de skal gøre, hvis et barn har en hjernerystelse. Desuden bør der gøres en indsats for at afskaffe vold og situationer, der kan føre til hjernerystelse, tilføjede Ellemberg.

I en kommentar til undersøgelsen, Gillian Hotz, direktør for hjernerystelse programmet på University of Miami Miller School of Medicine, sagde, at "børn har udvikle hjerner, så spørgsmål, der ikke kan vise sig indtil et år senere, når de er stressede til at gøre mere frontallappen aktiviteter ".

Hjernerystelse kan forebygges, sagde hun, og der er behov for uddannelse om hjernerystelse rettet mod forældre, trænere og børn. "Selvfølgelig er det vigtigt at bære hjelme ordentligt," Hotz bemærkede, tilføjer, at flere lokalsamfund tager en proaktiv tilgang til at håndtere hjernerystelse.

For eksempel er high school atleter i Miami givet test af mental funktion, før de kan spille. Disse giver fagfolk en baseline, som at sammenligne deres symptomer efter en hjernerystelse for at se, hvis der sker ændringer, forklarede hun.

Disse og andre foranstaltninger kan gøre en forskel i at identificere og behandle hjernerystelse, sagde Hotz.

Related Articles