Taler med andre kan gøre dig klogere

May 9 by admin

Gave gab kunne øge intellektuelle ressourcer, ny forskning antyder.

En amerikansk hold fandt, at tale med en anden person i 10 minutter om dagen forbedrer hukommelsen og prøveresultater.

De fandt, at "socialisering var lige så effektiv som mere traditionelle former for mental øvelse i at øge hukommelsen og intellektuelle præstationer," ledende forfatter Oscar Ybarra, en psykolog ved University of Michigan Institute for Social Research, sagde i en forberedt erklæring.

I én undersøgelse analyserede de data om 3.610 mennesker i alderen 24-96.

De fandt, at jo højere deres niveau af social interaktion, jo bedre deres kognitive funktion. Social interaktion inkluderet samværet eller har telefon chat med familie, venner og naboer.

I et andet forsøg, forskerne gennemførte lab test på 76 universitetsstuderende, aldre 18 til 21, at vurdere, hvordan sociale interaktioner og intellektuelle øvelser påvirkede resultaterne af hukommelse og mental præstation tests.

Eleverne blev inddelt i tre grupper: Den sociale interaktion gruppe havde en drøftelse af et socialt spørgsmål i 10 minutter, før du tager prøverne; den intellektuelle aktiviteter gruppen fuldført tre opgaver (herunder en læseforståelse motion og en krydsogtværs) inden prøverne; og en kontrolgruppe overvågede en 10 minutters klip af Seinfeld tv-show.

"Vi fandt, at kortsigtede social interaktion varede kun 10 minutter boostet deltagernes intellektuelle præstationer så meget som at indgå i såkaldte" intellektuelle aktiviteter for den samme mængde tid, "Ybarra sagde.

Resultaterne tyder på, at det at have en venlig chat med en person hver dag kan være så hjælpsomme opholder sig mentalt skarp som gør en daglig krydsogtværs.

Blev Studiet ventes at blive offentliggjort i februar 2008 spørgsmålet om tidsskriftet Personality og Social Psychology Bulletin.

Related Articles