Tager Drug at forhindre HIV synes ikke at fremme risikovillighed

April 25 by admin

Tager Drug at forhindre HIV synes ikke at fremme risikovillighed


Skal folk i fare for at pådrage sig HIV, fordi de har risikabel sex tage en pille for at forhindre infektion, eller vil den medicin opmuntre dem til at tage endnu mere seksuelle risici?

Efter flere års debat om dette spørgsmål, en ny international undersøgelse tyder medicinen ikke få folk til at stoppe med at bruge kondomer eller have mere sex med flere mennesker.

Forskningen er ikke endelig, og det har ikke ændret sind hver ekspert. Men en af ​​undersøgelsens medforfattere sagde resultaterne understøtter lægemidlets anvendelse som en måde at forebygge infektion med HIV, den virus, der forårsager AIDS.

"Folk kan have flere partnere, eller stoppe med at bruge kondomer, men så godt som vi kan fortælle, er det ikke på grund af [at tage stoffet for at forhindre HIV-infektion]," sagde undersøgelse medforfatter Dr. Robert Grant, en ledende efterforsker med Gladstone Institut for virologi og immunologi i San Francisco.

Medicinen pågældende kaldes Truvada, som kombinerer medicin emtricitabin og tenofovir. Det er normalt anvendes til behandling af mennesker, der er smittet med HIV, men forskning - i bøsser og biseksuelle mænd og i lige par med en inficeret partner - har vist, at det kan sænke risikoen for infektion hos mennesker, der bliver udsat for virus gennem sex. Imidlertid betyder det ikke eliminere risikoen for infektion.

Den amerikanske Food and Drug Administration godkendt lægemiddel til forebyggelse formål i 2012.

Kun få mennesker synes at tage det til forebyggende formål, dog. Fabrikanten, Gilead, har oplyst, at omkring 1.700 mennesker at tage stoffet af den grund i USA, sagde Grant.

I den nye undersøgelse, fandt forskerne, at de forventede satser for hiv og syfilis infektion faldt i næsten 2.500 mænd og transseksuelle kvinder, når de tog Truvada. Undersøgelsens deltagere, som alle står over høj risiko for hiv-smitte, blev rekrutteret i Peru, Ecuador, Sydafrika, Brasilien, Thailand og USA.

Nogle af deltagerne tog Truvada, mens andre tog et inaktivt placebo. De, der troede de var under Truvada "var lige så sikkert som alle andre," Grant sagde, tyder på, at de ikke var mere tilbøjelige til at stoppe med at bruge kondomer eller være mere promiskuøs, fordi de troede, at de havde ekstra beskyttelse mod HIV-infektion.

Grant sagde udformningen af ​​undersøgelsen giver forskerne til bedre at forstå de valg, deltagerne gør.

Undersøgelsen er begrænset, men fordi forskerne rekrutteret deltagerne i stedet for at vente for folk at komme til dem. Derfor er det umuligt at vide, om folk vil opsøge Truvada til at tage nye niveauer af risiko ved, siger, ikke længere bruger kondomer.

Der er mange skeptikere, herunder AIDS Healthcare Foundation, der frygter, at stoffet simpelthen vil tilskynde folk til at gøre mere risikobetonede beslutninger med hensyn til køn. En af disse skeptikere er Arleen Leibowitz, professor emeritus i den offentlige politik på Luskin School of Public Affairs på University of California, Los Angeles.

Hun sagde viser undersøgelsen, at mange mennesker ikke har taget Truvada som foreskrevet og ofte tog ikke nok til at blive beskyttet mod HIV. Dette rejser udsigten til, at nogle mennesker ville tage risici, fordi de tror, ​​de er beskyttet, når de rent faktisk ikke er det, bemærkede hun.

Leibowitz sagde også nogle af statistikkerne i undersøgelsen er tvivlsom, fordi de ikke inkludere nok deltagere. Og hun sagde deltagerne kan have løjet om deres sexliv at behage de mennesker, der interviewede dem.

"Vi vil lære en masse, når dets anvendelse bliver mere generelt" Leibowitz sagde. "Men det er uheldigt at gøre forsøg med den almindelige befolkning."

I øjeblikket, sagde hun, kan lægemidlet være passende for nogle patienter, der har behov for beskyttelse fra HIV, men lægerne bør være forsigtig og sørge for at deres patienter tager medicinen.

Undersøgelsen er offentliggjort i december 18 online udgave af tidsskriftet PLoS One.

I andre hiv / aids nyheder, en ny undersøgelse - også offentliggjort i PLoS One - rapporter om, at 20-årige mænd smittet med hiv i USA og Canada kan forvente at leve næsten lige så længe som den almindelige befolkning og gøre det typisk til deres tidlige 70'erne.

Related Articles