Symptomer og diagnose med bipolar forstyrrelse

December 7 by admin

Bipolar lidelse er en type af psykisk sygdom karakteriseret ved ekstreme humørsvingninger fra høj til lav og tilbage igen. Det kaldes også manisk depression. Det påvirker både mænd og kvinder, og som regel er diagnosticeret i alderen mellem 15 og 25.

Fakta

Mennesker med bipolar lidelse erfaring vekslende symptomer på ekstrem høj (mani) og ekstrem lav (depression). Bipolar lidelse skyldes forstyrrelser i den del af hjernen, der regulerer humør.

Symptomer på mani

Den maniske fase er præget af eufori, nedsat behov for søvn, uro, racing tanker og hurtig tale. Personen kan have dårlig temperament kontrol, storhedsvanvid og udviser hensynsløs adfærd, såsom stofmisbrug eller udgifter sprees.

Symptomer på depression

Depressionen fase er karakteriseret ved håbløshed, tristhed, tab af appetit og tab af interesse i daglige aktiviteter. Personen kan have problemer med at koncentrere, selvmordstanker eller søvnforstyrrelser.

Diagnose

Diagnose af bipolar lidelse følger normalt omfattende fysiske og psykologiske tests. Symptomer evalueres, herunder længden, hyppigheden og sværhedsgraden af ​​humørsvingninger. Lægen vil spørge detaljerede spørgsmål om familiens historie og køre tests for at udelukke medicinske årsager til humør ustabilitet.

Overvejelser

Ubehandlet bipolar lidelse normalt forværres. Med behandling, er det muligt at føre en sund produktivt liv trods sygdommen.

Related Articles