Svær graviditetskvalme gået fra Moms til Daughters

November 19 by admin

Svær graviditetskvalme gået fra Moms til Daughters


De døtre af kvinder, der led af en alvorlig form for graviditetskvalme er tre gange større sandsynlighed for at være plaget af det selv, rapporterer norske forskere.

Denne form for graviditetskvalme, kaldet hyperemesis gravidarum, indebærer kvalme og opkastning begynder før den 22. graviditetsuge. I svære tilfælde kan det føre til vægttab. Tilstanden forekommer i op til 2 procent af graviditeter og er en almindelig årsag til hospitalsindlæggelse for gravide kvinder. Det hænger også sammen med lav fødselsvægt og for tidlig fødsel, siger forskerne.

Den nye undersøgelse tyder "en stærk indflydelse af maternelle gener" for udviklingen af ​​tilstanden, siger ledende forsker Ase Vikanes, en ph.d.-studerende ved Norges Institut for Folkesundhed i Oslo.

"Men miljømæssige påvirkninger langs maternal linje, fælles risikofaktorer som livet afspejles i BMI stilarter (Body Mass Index) og rygevaner, infektioner og ernæring kan også bidrage til udviklingen af ​​hyperemesis gravidarum," tilføjede hun.

Rapporten offentliggøres i April 30 online udgave af BMJ.

Ifølge Vikanes blev hyperemesis gravidarum engang anset for at være forårsaget af psykologiske problemer, "som en ubevidst afvisning af barnet eller partner." Men hendes team ville se om genetik var faktisk synderen.

For undersøgelsen, Vikanes hold indsamlede data på 2,3 millioner fødsler fra 1967 til 2006. De sporede forekomsten af ​​hyperemesis gravidarum i mere end 500.000 mor-datter par og næsten 400.000 mor-søn-par.

De fandt, at hvis en mor havde den betingelse, hendes datter var tre gange mere tilbøjelige til at udvikle det så godt. Men der er ingen øget risiko for de kvindelige partnere i mænd, hvis mødre har lidt igennem den.

Vikanes håber konstateringen tilføjer ny indsigt i denne tilstand. Ud over at hjælpe til at belyse mulige årsager, "Vores resultater kan hjælpe sundhedspersonale, som behandler og rådgive kvinder med en familie historie af hyperemesis gravidarum," sagde hun.

Brad Imler, præsident for American Graviditet Association, sagde, at "hyperemesis gravidarum er en alvorlig tilstand, der skaber sundhedsrisici for både mor og barn." Forskning i årsager og behandlinger af denne tilstand er afgørende for at opdage måder at afhjælpe tilstanden sammen med de sundhedsmæssige risici forbundet med det, "sagde han.

Imler advarede om, at en tre gange øget risiko er ikke noget, som skulle forårsage frygt blandt gravide kvinder. At "betyder at gå fra 1 ud af 100 til 3 i 100 forekomster," bemærkede han.

Genetik synes at have et forhold til den tilstand, sagde Imler. "Men vil det være vigtigt at have yderligere forskning, der kontrolleres for miljøfaktorer, kostindtag og livsstilsvaner, som også har tendens til at blive gennemført fra den ene generation til den næste," tilføjede han.

Dr. Gene Burkett, en professor i obstetrik og gynækologi ved University of Miami Miller School of Medicine, sagde, at "i lang tid, vi har tænkt der er en familiær komponent, og det giver os den første rigtige oplysninger, som vi kan sige, "Ja, synes der at være noget, som vi er nødt til at forfølge." "

Burkett sagde dog, at resultaterne skal blive gentaget i forskellige populationer, før man kan være sikker på linket er genetisk.

Related Articles