Sundhed Nyheder Rapporter Kan Spur symptomer «i nogle mennesker

November 30 by admin

Sundhed Nyheder Rapporter Kan Spur symptomer «i nogle mennesker


Nyhedsmedier og sindet kan have en stærk rolle i folks erfaringer med såkaldt "Wi-Fi-syndrom", hvis en ny undersøgelse er korrekt.

Forskerne fandt, at når de viste folk en nyhedsudsendelse om de påståede sundhedsrisici ved Wi-Fi, nogle af dem pludselig udviklede symptomer, når de blev senere udsat til et Wi-Fi-signal. Bortset fra, at "signal" var ikke reel.

Resultaterne, siger forskerne, pege på magt medierne og magt "nocebo effekten" - hvor dine bekymringer end syge sundhedseffekter faktisk gøre du føler dig syg. Det er den negative version af storied placebo-effekt, som får dig til at føle sig bedre, fordi du forventer gode ting fra en terapi.

"Vores undersøgelse er den første til at vise, at sensationelle og ensidige medier rapporter kan være i stand til at forstærke nocebo effekt i denne særlige form for miljømæssig intolerance," siger ledende forsker Michael Witthøft, med psykologi afdeling på Johannes Gutenberg Universitet Mainz, i Tyskland.

"Environmental intolerance" henviser til symptomer, som mennesker udvikler som reaktion på kemikalier eller andre engagementer i deres daglige omgivelser. Witthøft undersøgelse nulstilles på et: elektromagnetiske felter (EMF) - som omfatter radiobølgerne afgives af mobiltelefoner og Wi-Fi-netværk.

Der er ikke meget dokumentation for, at disse områder udgør en kræftrisiko, eller har andre sundhedsmæssige effekter. Alligevel rapporterer nogle mennesker lider symptomer, hovedpine, prikkende fornemmelser, kvalme og koncentrationsbesvær, at de tillægger elektromagnetisk felt eksponering.

Witthøft team studerede fænomenet ved at rekruttere 147 voksne og tilfældigt tildele dem til at se en af ​​to BBC nyhedsindslag: en på de potentielle sundhedsmæssige effekter af Wi-Fi, eller en anden på sikkerheden i Internet og cellphone data.

Bagefter frivillige sad i et rum med en bærbar computer, hvor de troede, de blev udsat for en Wi-Fi-signal - når det i virkeligheden, de var ikke. Men 54 procent af undersøgelsens deltagere rapporterede lider symptomer, såsom prikken og koncentrationsbesvær, at de skylden på Wi-Fi-eksponering.

Og folk, der havde set den skræmmende nyhedsudsendelse var mere sårbare, Witthøft sagt - især hvis de var angst-tilbøjelige typer til at begynde med, en egenskab forskerne vurderes med en standard spørgeskema.

Resultaterne, som for nylig dukkede op i Journal of Psychosomatic Research, belyse, hvordan sindet - og medierne - indflydelse, hvordan du føler, siger eksperter.

"For medierne, jeg synes, det er vigtigt at præsentere den tilgængelige videnskabelige dokumentation på en afbalanceret og forsigtig måde," Witthøft sagde.

Den særlige rapport hans team brugte var en notorisk ensidig program, der blev set med knap 5 millioner briter når det luftes i 2007. Det blev senere kaldt "vildledende" af BBC egen redaktionelle Klager Unit.

Det er "foruroligende", der for nogle mennesker i denne undersøgelse, bare at se den rapport, var nok til at udløse symptomer, ifølge John Kelley, lektor i psykologi ved Endicott College i Beverly, Mass.

Kelley er også vicedirektør for Harvard Medical School 's program i Placebo Studies, som blev skabt omkring to år siden netop at forske i placebo respons.

"Desværre," Kelley sagde, "folks forventninger kan arbejde i negativ retning, og den positive."

Han sagde, det ville være interessant at se, om en mere afbalanceret nyhed rapport om spørgsmålet om elektromagnetiske felter og sundhed ville have produceret de samme resultater. Men det er muligt, at der ikke ville gøre den store forskel, Kelley noteret.

Det kan være, at blot få information gør mange mennesker mere årvågne for symptomer - især angst-tilbøjelige.

"Du begynder at være mere opmærksom på din krop og måske bemærke nogle ting - en hovedpine, tør mund - som du ellers ikke ville lægge mærke til," Kelley sagde.

Og det er ikke kun et fænomen af ​​"godtroende" mennesker bliver ofre for for smarte medier rapporter, bemærkede han. Medicinske studerende er kendt for at udvikle symptomer på de sygdomme, de i øjeblikket studerer. "Det sker for læger, også," Kelley sagde.

Undersøgelse forfatter Witthøft anbefalede visning sundhed nyheder med et skeptisk øje. "Det forekommer vigtigt at holde kritisk om nogen form for videnskabelig eller pseudo-videnskabelige oplysninger i medierne," sagde han. "Jeg vil råde forbrugerne til ikke at springe til simple konklusioner for tidligt, men til kritisk gennemgå adskillige kilder beviser."

Du skal blot vide, at de ting, du høre og se kan påvirke faktiske fysiske erfaringer kan være nyttige - og øjenåbnende - til mange mennesker, ifølge Kelley. "Vi kan ikke lide at tro, at vi kan skubbes til at føle noget, vi ellers ikke ville føle," sagde han. "Men vi kan være."

Related Articles