Sundhed Højdepunkter: April 22, 2004

April 9 by admin

Her er nogle af de seneste sundhedsmæssige og medicinske nyheder udvikling, samlet af redaktørerne af healthday:

Calif. Kan Kræv Kondomer i Pornofilm

Californien og Los Angeles County sundhed embedsmænd sagde, at de kan tvinge aktører i erotiske film til at bruge kondomer efter offentliggørelse i sidste uge, at to skuespillere blev smittet med AIDS-virus.

The Los Angeles Times rapporterede, at embedsmænd insisterer de har myndighed til at pålægge brug af kondom. Producenter af erotiske film spørgsmålstegn denne myndighed, dog, og truer med at flytte industrien ud af det sydlige Californien hjem, hvis truslen gennemføres.

Spørgsmålet kom op igen efter industrien suspenderede optagelserne i reaktion på oplysningerne, og embedsmænd siger, det er strengt en problem sundheds-og-arbejdsplads.

"Man kan ikke forestille sig et byggefirma at sende en person til en arbejdsplads uden en hård hat, og vi skal heller ikke tænke på en person i en voksen-filmindustri produktionsselskab arbejder uden kondom," Peter Kerndt, direktør for seksuelt overførte program for Los Angeles County Department of Health Services sygdom, fortalte Times.

Mens nogle producenter har haft skuespillere bruger kondomer, de fleste frygter praksis ville drive kunderne væk. "Når du ser en actionfilm, og du ser helten hoppe ud af vinduet, behøver du ikke ønsker at se ledningerne holder ham op," producent Mark Kulkis fortalte papiret. "Ingen ønsker at se kondomer. Det er en fantasi."

-----

Undersøgelse: Bo hjem, hvis du er syg

En ny undersøgelse tyder på, at det ikke er værd at trække dig til at arbejde, hvis du ikke føler dig godt: Du kan koste din arbejdsgiver mindre ved at blive hjemme.

The Associated Press rapporterede, at folk, der går på arbejde når følelse elendig koste deres virksomheder omkring $ 255 hver om året - og det tager ikke højde for omkostningerne til kvalmende kolleger medarbejdere.

Cornell University forskere siger, at problemet med "presenteeism" gør sig tydeligt, når syge medarbejdere nødt til at gentage opgaver, har svært ved at koncentrere sig, og er langsomme arbejdssystemet. Undersøgelsen siger, at dette skader produktiviteten.

Det er ikke helt definere, hvad "syg" er, men det "ikke betyder folk skal blive hjemme syg på hver sniffle," Ron Goetzel, direktør for Cornell Institut for sundhed og produktivitet Studies, fortalte AP.

-----

Trial Acne Treatment har ingen bivirkninger

En britisk videnskabsmand siger, at han har udviklet en gel, der effektivt behandler acne med ingen ubehagelige eller farlige bivirkninger.

Ifølge BBC, professor Keith Holland fra University of Leeds sagde tests viste, at en virus almindeligt forekommende på huden kan dræbe bakterier, der er ansvarlige for acne. Eksisterende behandlinger for tilstanden enten bivirkninger eller omfatter antibiotika, hvis misbrugt, kan skabe resistente stammer.

Leeds planer om at gøre en gel anvende en bakterie-specifik virus, kaldet en bakteriofag, som generelt findes på menneskehud.

Andre dermatologer tror terapi kan arbejde, BBC rapporterede, men understreger, at det er for tidligt at sige med sikkerhed.

-----

Kina Rapporter først mistanke tilfælde af SARS i 9 måneder

SARS har måske opdrættet sit hoved i Kina igen, ifølge landets officielle Xinhua nyhedsbureau.

En 20-årig kvinde, kun identificeret ved efternavnet Li, blev indlagt i Beijing April 5 med symptomer på feber, hoste, og kuldegysninger. Onsdag testresultater for to separate antistoffer kom tilbage positiv, hvilket indikerer en høj sandsynlighed for sygdommen, siger Xinhua.

The Associated Press rapporterer, i mellemtiden, at en anden person i den østlige provins Anhui har også SARS. Myndighederne i Hongkong, ikke den kinesiske centralregering, rapporterede det andet tilfælde.

Nogle 171 mennesker, der kan have været i kontakt med kvinden, der er sygeplejerske på en Beijing hospital, bliver overvåget for mulig eksponering, siger til nyhedsbureauet. To familiemedlemmer, der oprindeligt ledsaget kvinden til hospitalet viste efterfølgende tegn på feber, og blev straks isoleret.

I november 2002 er verdens første nogensinde SARS udbruddet menes at være begyndt i det sydlige Kina Guangdong. Virussen spredes hurtigt til flere andre lande i Asien og til Canada. Verdenssundhedsorganisationen endelig erklæret udbruddet under kontrol i sommeren 2003, men ikke før kimen havde smittet nogle 8.000 mennesker verden over og dræbte mere end 770.

-----

USA, Kina løse handelsmæssige striden Mad Cow

Kina har aftalt at genoptage importere amerikansk fremstillede kosmetik, som var blevet suspenderet efter januars åbenbaring, at en ko i staten Washington var blevet diagnosticeret med kogalskab, meddelte den amerikanske Food and Drug Administration.

Mens nogle kosmetik gøre indeholde kvæg-afledte ingredienser, FDA sagde det gav troværdig dokumentation for den kinesiske regering, at de berørte kosmetik ikke indeholdt animalske ingredienser, der var blevet forbudt i Kina.

Den kinesiske importforbud havde truet med at koste amerikanske kosmetikproducenter mere end 100 millioner dollars om året, siger FDA.

-----

New Drug Tællere Immobilitet i patienter med Parkinsons sygdom

Den Bertek Pharmaceuticals stof Apokyn (apomorphin) har modtaget FDA godkendelse til behandling af perioder med immobilitet, der påvirker nogle mennesker med Parkinsons sygdom.

Under disse "off-periode" episoder, lægeligt kendt som "hypomobility," nogle mennesker på standard anti-Parkinsons medicin kan miste evnen til at tale, stiger fra en stol eller gåtur. Disse episoder tendens til at forekomme som narkotika begynder at bære off mellem dosiscyklerne.

Den invaliderende tilstand påvirker omkring 10 procent af de patienter, som tager standard Parkinsons behandlinger.

Den forebyggende lægemiddel Apokyn skal tages med en anden medicin for at imødegå sine grimme bivirkninger, som omfatter svær kvalme og opkastning, sagde FDA. Lægemidlets mærkning omfatter også specifikke advarsler om lavt blodtryk, besvimelse, hallucinationer, og overdreven søvnighed.

Apokyn fik prioritet "orphan drug" -status godkendelse, der gives terapier til behandling af tilstande, der påvirker færre end 200.000 mennesker i USA, sagde agenturet.

Related Articles