Sundhed Højdepunkter: 15 JAN 2004

September 27 by admin

Her er nogle af de seneste sundhedsmæssige og medicinske nyheder udvikling, samlet af redaktørerne af healthday:

Flu Shot Ikke Beskyttelse godt indtil videre

En lille, foreløbig undersøgelse finder, at denne sæsons udgave af influenza vaccine ikke giver meget beskyttelse mod influenza-lignende sygdomme som ondt i halsen og forkølelse.

Eksperter på den amerikanske Centers for Disease Control og Forebyggelse sige Men det er for tidligt at sige, hvor effektivt det er mod influenza selv, rapporterer healthday.

Studiet af vaccinen effekt på influenzalignende sygdomme, rapporteret i CDC offentliggørelse sygelighed og dødelighed Ugentlig rapport, blev gjort i Colorado i sidste måned. Det anmodede 1.881 arbejdere på Denver Børnehospital, 78 procent af dem havde fået influenza skud, uanset om de havde oplevet influenzalignende sygdomme, med feber, hoste eller ondt i halsen.

Vaccinen beskyttede kun 14 procent af dem, der fik det mod disse sygdomme i henhold til healthday konto.

CDC erkender, at den nuværende vaccine er "en suboptimal antigen kamp" mod de mest udbredte stammer af denne vinters influenza, som skifter hele tiden. Alligevel agenturet anbefaler, at folk får det, især dem med en høj risiko for at udvikle dødelige komplikationer.

-----

Bird Flu kunne blive værre end SARS, eksperter advarer

Verdenssundhedsorganisationen siger de menneskelige tilfælde af aviær (fugl) influenza, der har ramt flere asiatiske lande kan udgøre en større trussel for regionen end SARS, Associated Press rapporter.

WHO advarsel kom som Vietnam torsdag rapporteret yderligere fire mistænkte tilfælde menneskelige, bringer sin tally til 14 mistænkte tilfælde og 12 dødsfald. Fugleinfluenza har inficeret millioner af kyllinger i Vietnam, Sydkorea og Japan, hvilket fik slagtning af titusindvis af fugle på fjerkræbedrifter på tværs af de tre nationer.

Virussen er meget smitsom blandt kyllinger, og menes overført til mennesker gennem kontakt med levende inficerede fugle. Der har ikke været nogen bekræftede tilfælde af person-til-person smitte, rapporterer AP. Sundhed embedsmænd også tvivler på, der er nogen fare fra folk, der spiser ordentligt kogte æg og fjerkrækød.

Den samme stamme af fugleinfluenza dræbte seks personer i Hongkong for syv år siden, hvilket førte til den forebyggende slagtning af mere end 1 million kylling og ænder, siger wire service.

-----

Six Nations erklære krig mod sidste rester af polio

De sundhedsmæssige ministre fra Nigeria, Afghanistan, Indien, Egypten, Niger og Pakistan har undertegnet den til en WHO planlægger at vaccinere mere end 250 millioner børn mod polio ved årets udgang, BBC News Online rapporter.

De seks nationer repræsenterer de sidste kendte områder på jorden, hvor polio anses endemisk. Blev nødvendigt Den nye indsats, når en første plan for udryddelse af verden af ​​polio i år 2000 ikke opnåede sit varemærke.

Alligevel har der været store fremskridt siden 3000 millioner dollar Global Polio udryddelseskampagne blev lanceret i 1988. På det tidspunkt var mere end 125 lande væsentligt påvirket. Ved sidste år, var der færre end 700 tilfælde af polio optalt over hele verden, rapporterer BBC.

WHO siger, at hvis polio ikke er udryddet snart, kan det begynde at sprede igen, da mange lande er erklæret fri for sygdommen ikke længere kræve vaccinationer.

-----

Pentagon bekymret Soldier Suicides i Irak

Amerikanske soldater i Irak fortsætter med at begå selvmord på en regel høj, på trods af tilstedeværelsen af ni psykiatriske teams, der sendes til landet måneder siden for at hjælpe tropperne håndtere bekæmpe stress, Associated Press rapporter.

Pentagons øverste læge - Dr. William Winkenwerder, assisterende forsvarsminister for sundhedsmæssige anliggender - siger selvmord sats for soldater i Irak er steget til 13,5 per 100.000, en stigning fra 10,9 per 100.000 til hæren som helhed i 2002 wire servicerapporter.

Winkenwerder siger Pentagon havde 21 dokumenterede selvmord i 2003 involverer tropper i Irak. Derimod dræbte kun to soldater sig selv under 1991 Golfkrigen, rapporterer AP.

Winkenwerder siger militæret har ikke identificeret en rød tråd mellem nogen af ​​selvmord. "Vi kan ikke se nogen tendens der, der fortæller os, at der er mere, vi kan gøre," siger han.

-----

Ekspertpanelet indtrængende Universal Health Insurance

Et panel af eksperter, der rådgiver den amerikanske regering opfordrer til præsidenten og Kongressen for at opnå universel sundhed dækning i USA i 2010.

Institute of Medicine (IOM), en arm af National Academy of Sciences, nævnt det voksende pres på det nuværende system og de samfundsmæssige omkostninger, der skyldes 43 millioner amerikanere har ingen sygeforsikring.

"Manglende sygesikring i USA er et kritisk problem, der kan og bør fjernes," sagde Mary Sue Coleman, formand for University of Michigan og medformand for IOM Udvalg om følgerne af Uninsurance, der har udarbejdet rapporten opfordrer sundhedspleje for alle.

Rapporten fandt, at amerikanerne uden sygeforsikring får omkring halvdelen af ​​den lægebehandling, som forsikrede gør, og dermed få mere syg og dø hurtigere. Nogle 18.000 mennesker dør unødvendigt hvert år, blot fordi de mangler forsikring. Desuden er det kun halvdelen af ​​uforsikrede børn oplevede en læge i 2001, i modsætning til tre fjerdedele af forsikrede børn. Og rapporten tilføjer, mister USA mellem 65 milliarder dollars og 130 milliarder dollar hvert år på grund af dårligt helbred og tidlig død uforsikrede mennesker.

Sundhedspleje bør være kontinuerlig, overkommelige for enkeltpersoner såvel som samfundet, og hjælpe med at forhindre sygdom, opfordrer udvalget.

-----

En Whopper With No Topper

Burger King Corp er den seneste fast-food kæde til at slutte sig til low-carb parade ved at tilbyde sine Whopper hamburgere uden en bolle. Den bunless burger vil være tilgængelig på kædens 8.000 lokationer landsdækkende starter tirsdag, serveret i en plast salatskål med en kniv og gaffel.

Ny billetpris for Dieters vil også omfatte måltider, erstatningsprodukter salater til pommes frites og aftappet vand til sukker-belæsset sodavand, USA Today siger, citerer wire servicerapporter. Disse muligheder vil rulle ud i februar og marts.

Antallet-to burger kæde bag McDonalds siger sine franchisetagere vil have ret til at opkræve det samme beløb for deres burgere, også med en bolle eller topløs. Burger King udspil følger af flere dage McDonald meddelelse om, at det havde tilførslerne visse restauranter med plakater og brochurer, der rådgiver kunderne om, hvordan de kunne sænke deres indtag af kulhydrater ved at ændre, hvad de bestiller.

Related Articles