Sundere livsstil kan Cut KOL Symptomer

May 13 by admin

Sundere livsstil kan Cut KOL Symptomer


Et livsstilsintervention program, der fremmes motion, sund kost og rygestop forbedret sundheden for mennesker med let til moderat kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL) og var omkostningseffektiv, viser ny undersøgelse.

Patienterne i studiet blev randomiseret til at modtage sædvanlig behandling eller deltage i en tværfaglig, community-baseret program (intercom). De første fire måneder af interventionsprogram featured intensiv livsstil mådehold. Der blev fulgt af 20 måneders mindre intensiv vedligeholdelse, hvor patienterne blev tilbudt vejledning, men ikke stringent intervention.

Efter 24 måneder patienterne i interventionsgruppen program viste signifikante forbedringer i sundhedstilstanden, arbejdskapacitet, og vejrtrækningsproblemer (dyspnø), i forhold til dem på den sædvanlige pleje gruppe.

Blandt dem i interventionsgruppen, der blev konstateret forbedringer på fire måneder i KOL-specifikke livskvalitet, gå afstand, arbejdskapacitet, dyspnø, håndgreb kraft og fedt fri mass index. Efter 24 måneder betydelige forbedringer forblev i arbejdskapacitet, dyspnø og sygdomsspecifikke livskvalitet.

I løbet af to-årig undersøgelse, de samlede omkostninger per patient var omkring $ 3686 mere for interventionsgruppen. Men forskerne bemærkede, at omkostninger for patienter i interventionsgruppen er "front-loaded", og at omkostningerne til vedligeholdelse var minimale.

"Dette er den første randomiserede, kontrollerede forsøg, der viser, at lokalsamfundet pulmonal rehabilitering er mulig og effektiv, selv for patienter med mindre fremskreden luftvejsobstruktion, og at INTERCOM program forbedrer funktionel arbejdskapacitet og sundhedsrelateret livskvalitet i løbet af 24 måneder i forhold til sædvanlige pleje til acceptable omkostninger, "Annemie Schols, professor i ernæring og metabolisme i kroniske sygdomme i Maastricht Universitet i Holland, sagde i et amerikansk Thoracic Society pressemeddelelse.

"The INTERCOM program er baseret på et integreret syn på pulmonal og ekstra pulmonale manifestationer af kronisk obstruktiv lungesygdom som følge af rygning, suboptimal kost, inaktivitet og sygdom modtagelighed. Disse nye resultater fra INTERCOM retssag kan føre til et skift i klinisk medicin og offentlig sundhed mod skræddersyet livsstilsintervention, "Schols sagde.

Undersøgelsen blev præsenteret i denne uge på den internationale konference i American Thoracic Society, i San Diego.

Related Articles