Stråling for Childhood Cancer kunne rejse Diabetes Risk

November 9 by admin

Stråling for Childhood Cancer kunne rejse Diabetes Risk


Nogle barndommen kræft overlevende, som gennemgik strålebehandling kan have en øget risiko for at udvikle diabetes senere i livet, viser en ny undersøgelse, der er den første til at lave en forbindelse mellem stråling og diabetes.

Forskere kigget på mere end 2.500 mennesker i Frankrig og Det Forenede Kongerige, som var blevet behandlet for kræft i barndommen mellem 1946 og 1985, og overlevede i mindst 20 år efter i behandling.

I en alder af 45, havde diabetes blevet diagnosticeret i 6,6 procent af de patienter, der havde gennemgået strålebehandling og 2,3 procent af dem, der ikke har strålebehandling, undersøgelsen fundet.

Forskerne bestemt, hvor strålingen ville være blevet anvendt til patienter og fandt, at sandsynligheden for at blive diagnosticeret med diabetes var meget højere, når halen i bugspytkirtlen havde været udsat for stråling. Men bestråling til andre dele af bugspytkirtlen ikke påvirke diabetes risiko.

Denne forskel kan skyldes det faktum, at halen af ​​pancreas indeholder en celletype involveret i produktionen af ​​insulin, foreslog forskerne.

Undersøgelsen fandt også, at folk, der modtog højere doser af stråling til halen i bugspytkirtlen var næsten 13 gange større sandsynlighed for at blive diagnosticeret med diabetes inden for 20 år, end de, der ikke fik strålebehandling.

Type kræft påvirkes også diabetes risiko. Efter alder 45, blev diabetes diagnosticeret i næsten 15 procent af patienter, som var blevet behandlet for nyrekræft, sammenlignet med et gennemsnit på 3 procent for andre kræfttyper, der indgår i undersøgelsen, såsom lymfom.

Strålebehandling for nyrekræft ofte fokuserer i maveregionen, hvilket øger chancen for, at halen af ​​bugspytkirtlen vil blive udsat for stråling, bemærkede forskerne.

Undersøgelsen blev offentliggjort online 23 AUG i The Lancet Oncology.

"Bugspytkirtlen skal betragtes som et kritisk organ, når du planlægger strålebehandling, især hos børn. Hidtil bugspytkirtlen var en af ​​de få organer ikke anses i risiko for normalt væv komplikation i den franske og de nationale britiske retningslinjer for cancer stråling terapi, "Dr. Florent de Vathaire af Center for Epidemiologi og folkesundhed Det Nationale Institut for Sundhed og medicinsk forskning, i Frankrig, i en journal pressemeddelelse.

"Vores resultater viser, at bugspytkirtlen er et organ i fare under strålebehandling og skal kontureret ved planlægning behandling, for at sikre en dosis så lav stråling som muligt," de Vathaire afsluttet.

Mens undersøgelsen afdækket en sammenhæng mellem strålebehandling i barndommen og diabetes senere i livet, var det ikke en årsag-virkning-sammenhæng.

Related Articles