"Stille" Strokes Forbundet med demens

March 14 by admin

"Stille" Strokes Forbundet med demens
Ældre mennesker, der har "tavse" brain infarkter - burst blodkar, der producerer få eller ingen symptomer - kan lide demens ligner Alzheimers sygdom, en hollandsk undersøgelse finder.

I en rapport, der stopper lige kort for angivelse af en årsag-virkning, epidemiologer på Erasmus Medical Center i Rotterdam skrive i 27 marts nummer af The New England Journal of Medicine den, at "ældre med tavse hjerneinfarkter har en øget risiko for demens og en stejlere fald i kognitiv funktion end dem uden sådanne læsioner. "

Det er det seneste kapitel i en videreudvikling af medicinsk tanke om demens, som har stået på i mere end et århundrede, siger Dr. John P. Blass, professor i neurologi, medicin og neurovidenskab ved Weill Cornell College og forfatter til en ledsagende redaktionel.

"I begyndelsen af ​​sidste århundrede, blev senior demens tilskrevet helt til problemer med blodkarrene i hjernen," siger Blass. "Omkring 35 år siden, den konsensus ændret sig, og en skarp skelnen udviklet mellem problemer forårsaget af vaskulær [blodkar] sygdom og degenerative sygdomme. I de sidste 10 eller 15 år, pendulet svinger tilbage mod et midtpunkt, med vaskulær sygdom, der anerkendt som en individuel risikofaktor for udvikling af demens. "

De danske resultater kommer fra Rotterdam Scan Study, som omfatter 1.015 mænd og kvinder 60 til 90 år, som var fri for demens, da undersøgelsen begyndte. Hver havde neuropsykologisk test og magnetisk resonans imaging (MRI), som kan registrere skaderne som følge af hjerneinfarkter, i starten og blev overvåget for symptomer på demens en gennemsnit på 3,6 år.

Demens udviklet i 30 af deltagerne i løbet af denne tid, og "tilstedeværelsen af ​​tavse hjerne infarkter mere end fordoblet risiko for demens," forskerne rapporterer. Den øgede risiko blev set kun hos mennesker, der blev anset for at have lidt infarkter i begyndelsen af ​​undersøgelsen og havde mere infarkter i de følgende år.

Der er flere mulige forklaringer på denne konstatering, siger forskerne. Måske en burst hjerne fartøj hastigheder forløbet af demens i en person med Alzheimers sygdom. Eller måske infarkter udløse udviklingen af ​​plaques og nerve tangles set i Alzheimers sygdom.

Undersøgelsen efterlader flere ubesvarede spørgsmål, siger Blass. "Det har været et kontroversielt emne, og en epidemiologisk [undersøgelse] ikke løse den," siger han. "Det er et svar, der skulle leveres af et tilstrækkeligt stort multicenter forsøg."

En sådan undersøgelse vil indikere, hvad de skal gøre ved klinisk normale mennesker, der er fundet at have oplevet en tavs infarkt ved en MRI-undersøgelse, siger Blass. "Den mulige kliniske konsekvenser er, at disse mennesker skal have barn aspirin eller anden medicin for at forhindre yderligere slag," siger han.

En høj forekomst af tavse infarkter blev fundet i ældre amerikanere givet MRIs i Cardiovascular Health Study, finansieret af National Heart, Lung, og Blood Institute, siger Annette Fitzpatrick, en assisterende professor i epidemiologi ved University of Washington. "Vi fulgte mere end 3.600 personer i fem et halvt år," siger hun.

Undersøgelsen fandt, at 28 procent af deltagerne, alle ældre, havde oplevet tavse hjerneinfarkter.

Disse infarkter undertiden forårsager påviselige symptomer, siger Blass. "Hvis du har haft forbigående neurologiske symptomer såsom svaghed en arm eller ben eller snurren i en arm eller ben, kan noget ske i hjernen," siger han. "Du skulle se en læge for at lære, hvis du har haft en stille infarkt."

Related Articles