Steroider & langtidsvirkninger

November 14 by admin

Steroid misbrug er et stort problem, ikke blot i verden af ​​professionel sport, men også i høj skoler, gymnasier og universiteter samt på arbejdspladsen. De langsigtede virkninger af brug af anabolske steroider er bredt ukendt. De data, der er tilgængelige kommer hovedsageligt fra case-rapporter i modsætning til formelle studier. Mens forekomster af livstruende, langtidsvirkninger i steroid misbrugere synes at være sjældne, betyder det ikke, at misbrugere ikke lider andre invaliderende betingelser som følge af lægemidlet.

Anabolske steroider

Anabolske steroider i det væsentlige syntetiseres varianter af det mandlige hormon testosteron. De er designet til at fremme muskelvækst og styrke maskuline kvaliteter. Steroider er ekstremt populære blandt bodybuildere, men de er også brugt af andre atleter som svømmere og baseball spillere. Kendt på narkotikamarkedet som roids, Arnolds, gear, pumpers, gym slik, saft, vægt undervisere og stablere, kan anabolske steroider injiceres i en muskel, gnides ind i huden eller indtages oralt.

effekter

Steroid misbrug kan forårsage en lang række ubehagelige bivirkninger. Disse omfatter irritabilitet, aggression, acne og bryst vækst hos mænd. De fleste effekter kan vendes, hvis brug lægemidlet seponeres, men andre kan være permanent. Mens de kortsigtede effekter af anabolske steroid brug er kendt for en rimelig grad, er de langsigtede effekter stadig afdækket. Det er helt klart, at steroider gør producere farlige og langvarige skadelige bivirkninger.

Hjerte-kar-sygdomme

Anabolske steroid misbrug har været forbundet med flere cardiovaskulære sygdomme. Disse omfatter slagtilfælde og hjerteanfald, der har fundet sted i steroid brugere under en alder af 30. Steroider øger kroppens produktion af dårlige kolesterol (LDL) og nedsætte produktionen af ​​gode kolesterol (HDL), som forårsager fedtvæv at tilstoppe arterierne. Desuden steroider øge chancerne for dannelse af blodpropper i blodkar, hvilket kan resultere i skader på hjertet.

Problemer Lever

Mange undersøgelser har vist, at patienter, der fik langtidsbehandling af steroider lider af en tilstand navngivet peliosis hepatitis. Med denne betingelse, cyster fyldt med blod erstatte normal milt og levervæv. Disse cyster kan vokse ind i tumorer og har været forbundet med leversvigt. Steroid misbrug har også været kendt for at forårsage gulsot.

Muskuloskeletale Komplikationer

Unge mennesker, der bruger steroider er i fare for nedsat vækst deres vækst. De ekstra hormoner frigivet af steroider forårsager knogle vækstzoner at lukke tidligt. Også den stigning i muskel, der forekommer i steroid misbrug ofte lægger for stor belastning af led og ledbånd, hvilket resulterer i forstuvninger og tårer.

Neurologiske betingelser

Steroid misbrug hos unge mennesker kan også påvirke evnen af ​​hjernen til at producere serotonin, et kemikalie, der er ansvarlig for vores følelser af velvære. Ofte steroid misbrugere lider aggression og depression, og hos kvinder angstlidelser er blevet kendt for at resultere.

Related Articles