Søvn kan lette symptomer på Parkinsons sygdom: Undersøgelse

December 31 by admin

Søvn kan lette symptomer på Parkinsons sygdom: Undersøgelse


Sleep synes at forbedre motorisk funktion af mennesker med Parkinsons sygdom, har forskere fundet.

Denne "sleep fordel" forekommer for nogle patienter, selvom de er uden deres medicin, mens du sover, sagde undersøgelsens forfattere. Men hvordan søvn hjælper patienternes motoriske fortsat uklart, og ikke alle patienter med Parkinsons sygdom oplever denne forbedring, ifølge rapporten, der blev offentliggjort i det nummer af Journal of Parkinsons sygdom i juni.

»Hvis den subjektive oplevelse af søvn fordel er bevist at være relateret til en objektiv forbedring i motorisk funktion, kan det få betydelige kliniske fordele", undersøgelsens ledende investigator Dr. Sebastiaan Overeem, af afdelingen for neurologi, Donders Institute for Brain, kognition og Forhold ved Radboud Universitet Nijmegen Medical Center i Holland, sagde i et tidsskrift pressemeddelelse.

Ved udførelse af undersøgelsen, forskerne spørgsmålstegn 243 patienter med Parkinsons sygdom om deres motoriske og non-motoriske symptomer. De vurderede også patienternes symptomer på depression, funktion og livskvalitet.

Forskerne fandt, at næsten 47 procent af patienterne oplevede en søvn fordel, eller en klar forbedring af deres Parkinsons symptomer efter en nats søvn.

Dagtimerne lur blev også taget med 98 af de 243 patienter. Af disse "almindelige nappers," 46 procent lagde ikke mærke til en søvn fordel overhovedet. På den anden side, vil 20 procent af nappers sagde, at de oplevede en reduktion i deres Parkinsons symptomer efter en nat af at sove, og 13 procent rapporterede en forbedring, når de er lur. I mellemtiden, 20 procent af nappers rapporterede en forbedring i deres symptomer efter både deres nationale handlingsplaner og afbrudt nattesøvn.

"Det er fristende at spekulere, om dagtimerne lur kan udgøre en mulig terapeutisk anvendelse," bemærkede Overeem.

Mens undersøgelsen afdækket en sammenhæng mellem søvn og Parkinsons symptomer, var det ikke en årsag-virkning-sammenhæng.

Forskerne påpegede, at der ikke var nogen demografiske eller kliniske forskelle - såsom alder ved sygdommens opståen og behandlingsmåde - mellem dem, der oplevede den søvn fordel og de, der ikke gjorde. Der var også nogen forskel i depression, livskvalitet, hukommelse, træthed og søvn kvalitet mellem disse to grupper.

Undersøgelsens forfattere tilføjede, at deres resultater er baseret på patienternes opfattelse af en søvn ydelse, som er subjektive. Er behov for mere forskning for at objektivt vurdere ændringer i symptomer på Parkinsons sygdom efter en periode med søvn.

"Yderligere undersøgelse er vigtigt at identificere mulige determinanter og underliggende mekanismer søvn fordel, for at identificere de patienter med størst sandsynlighed vil få gavn af at sove," Overeem afsluttet. "Både vores forskning og tidligere undersøgelser viser, at det er vigtigt at forny forskning på dette spændende emne."

Related Articles