Som One Life Starter, kan en anden blive frelst

June 14 by admin

Som One Life Starter, kan en anden blive frelst


En mor krammer sit nyfødte barn ved det måske ikke, men den proces, der skabte et nyt liv har også givet hende mulighed for at redde en anden.

Blod i navlestrengen og placenta er en rig kilde til stamceller, som kan anvendes til behandling af leukæmi, lymfom og mange andre livstruende sygdomme, ifølge National Marrow Donor Program.

Men mange vordende mødre ikke ved, at de kan donere navlestrengsblod efter fødslen. Andre ikke donere, fordi de er bekymrede processen kan være dyrt eller risikere helbred deres nyfødte.

"Mindre end 5 procent af forældrene opbevarer deres børns navlestrengsblod," siger Frances Verter, grundlægger og direktør for Forældre Guide til Cord Blood Foundation. "Det er bare en tragedie, fordi det er medicinsk vigtige, og der er ingen fare for mor eller barn fra donation."

Navlestrengsblod anses værdifuld, fordi den kan matches til langt flere patienter end knoglemarv kan være, sagde Mary Halet, direktør for rekruttering og udvikling af lokalsamfundet for National Marrow Donor Program.

"Cellerne i moderkagen og navlestrengen er meget naivt,« Halet sagde. "De har ikke været udsat for virus eller miljømæssige patogener, så det ikke er dannet nogen reaktive evner. Det har evnen til at leve og vokse i en ikke-perfekt matchede vært."

Donation sker efter en baby er leveret og navlestrengen er fastspændt, Verter forklaret. En læge eller sygeplejerske vil sterilisere ledningen, indsætte en nål og trække blod fra det.

"Du kan få et par ounces blod ud af ledningen," Verter sagde, som lyder måske ikke af så meget, indtil du indser, at de få ounces indeholder millioner af stamceller. "Intet andet konkurrerer med navlestrengsblod i at få millioner af celler i en to-minutters blod uafgjort," sagde hun.

Nyere forskning har antydet, at fødselslæger måske ønsker at vente et par minutter, før fastspænding snoren og tager prøven, som i sidste øjeblik strømmen af ​​blod ind i nyfødte kan have medicinske fordele.

Cord blod donation fortalere siger, det er fint, så længe lægerne ikke vente for længe med at handle.

"Du kan vente et minut eller to," Verter sagde. "Efter dette, er blodet bare størkne i ledningen. Det er ikke at gå ind i baby."

Når trukket er navlestrengsblod sendes straks til et laboratorium, hvor det behandles for at udskille stamceller. Cellerne kryogent opbevaret ved minus 192 grader Celsius. "Så det er ikke noget, du kan gøre med dit køkken fryser," Verter sagde.

Nogle debat er opstået om, hvorvidt en mor skal donere hendes navlestrengsblod til en offentlig bank eller betale for at privat bank det, bare i tilfælde af at der er en sygdom i hendes familie.

Fordelen for private banking er, at navlestrengsblod værker som knoglemarv, idet mennesker, der er knyttet til og derfor genetisk matchede vil modtage mere gavn af stamcellerne.

"Det viser sig, at transplantationer fra familiemedlemmer har en højere succesrate end transplantationer fra ubeslægtede donorer,« Verter sagde. Det tyder på, at en kvinde måske ønsker at overveje privat bank blodet, hvis hendes familie har en historie af sygdom, især sygdomme blodbårne.

Der er dog ulemper. Banking navlestrengsblod er et dyrt forslag. Virksomheder debitere $ 1.000 til $ 2000 til indledende behandling, plus et årligt opbevaring gebyr på omkring $ 125, sagde Verter.

Også, hvis et familiemedlem lider af en blod-relateret genetisk defekt, bankvirksomhed kan ikke gøre dem noget godt, siger Halet. Den navlestrengsblod kan bære den samme genetiske træk.

Donere til en offentlig bank er gratis og gør blodet til rådighed for alle, der måske har brug for det. "Det er en meget kraftfuld gave,« Halet sagde.

Krænges navlestrengsblod holder i meget lang tid. "Der har været børn, der har modtaget en ledning blod donation, der blev krænges et årti, før de blev diagnosticeret,« Verter sagde.

The National Marrow Donor Program forventer, at inden 2015 vil de være at matche op donorer til 10.000 transplantationer om året, siger Halet. Selvom knoglemarv donationer vil hjælpe nogle af de patienter, sagde hun, stamceller donationer fra navlestrengsblod er langt mere fleksible og nyttigt.

Dette gælder især for etniske minoriteter, både eksperter sagde, fordi deres sandsynlighed for at finde en direkte genetisk match for en knoglemarvstransplantation er lavere. "Det er lettere at finde en match for navlestrengsblod end knoglemarv," Verter sagde. "Det behøver ikke at blive matchet så præcist."

Behovet for mindretals donationer stiger endnu mere med det stigende antal blandet løb fødsler, der producerer børn med meget unikke genetik. "Vi opfordrer kvinder, der har børn, der er blandet race eller minoritetsbaggrund til at hjælpe yderligere øge registreringsdatabasen," Halet sagde.

Desuden læger og forskere fortsætte med at afdække nye måder at bruge navlestrengsblod stamceller til at hjælpe helbrede de syge.

"Der er stadig en masse løfte med navlestrengsblod," Halet sagde. "Jeg tror ikke det reelle udbud af behandlingsformer, navlestrengsblod kan tilbyde er blevet klarlagt endnu."

Kun omkring 200 hospitaler i USA har et aktivt donation program for navlestrengsblod, sagde Verter. Hvis en mor ønsker at donere, kan hun fortælle hospitalspersonale eller kontakte National Marrow Donor Program til at gøre ordninger.

"Der er stater, der nu har love, der kræver forældre til at blive informeret om deres muligheder i navlestrengsblod bankvirksomhed," Verter sagde. "Navlestrengsblod redder liv, og det er meget let at donere."

Related Articles