Soja Nødder kan dæmpe hedeture

September 30 by admin

Soja Nødder kan dæmpe hedeture


Ønsker du at kaste lidt koldt vand på hedeture? Hoved til den del af dit supermarked sundhed-mad.

Ny forskning tyder på soja nødder, kombineret med motion, kan være en god behandling for kvinder kæmper med disse bekymrende bivirkninger af overgangsalderen.

Hedeture Daglige faldet med næsten halvdelen hos kvinder, der spiste en halv kop ristede soja nødder hver dag og udøves mere end 4,5 timer om ugen. Hedeture faldet med 27 procent i kvinder, der forbruges den samme mængde soja og udøves kun 30 til 90 minutter om ugen, fandt forskerne.

Resultaterne blev præsenteret 7 maj på American Heart Associations årlige konference om åreforkalkning, Trombose og Vascular Biology i San Francisco.

Undersøgelsen er den første til at vise en kombineret gavn for soja forbrug og motion, siger medforfatter Dr. Francine Welty, direktør for hjerte-kar-pleje for kvinder på Beth Israel Deaconess Medical Center i Boston. Soja kan være en god mulighed for kvinder, der er bekymrede for at tage østrogen kosttilskud, tilføjede hun.

"Nu da vi ved, at østrogen øger risikoen for slagtilfælde, er kvinder på udkig efter alternativer til at behandle deres hedeture. Det er et potentielt godt alternativ," sagde hun.

Welty og en kollega tilmeldt 60 postmenopausale kvinder i deres undersøgelse og læg dem på en kost lavt indhold af mættet fedt. I otte uger, halvdelen af ​​kvinderne spiste sojanødder hver dag, mens den anden halvdel ikke gjorde. Så de to grupper slået regimer i yderligere otte uger.

Før undersøgelsen kvinderne rapporterede at have et gennemsnit på fem hedeture om dagen.

Halvfjerds procent af kvinderne i undersøgelsen ikke har udøvet energisk, men i stedet deltog i aktiviteter såsom gang. Hedeture faldet med 46 procent hos kvinder, der udnyttes fire eller flere dage om ugen, og 25 procent blandt dem, der udøves mellem en og 2,5 dage om ugen.

Forbindelsen mellem soja og postmenopausal helbred er ikke nyt. Forskere har undersøgt sammenhængen, da de bemærkede hedeture er sjældne blandt asiatiske kvinder, der spiser en masse sojaprodukter, sagde Welty. Det kvindelige hormon østrogen er en del af soja og kan forklare dens virkninger, sagde hun.

Skønsmæssigt 40 procent til 70 procent af menopausale og postmenopausale kvinder oplever hedeture, siger Jodi Anne fejl, lektor på Institut for Epidemiologi og forebyggende medicin ved University of Maryland.

Mens de typisk bidrager til problemer såsom træthed og irritabilitet, der er tegn på, at hedeture kan være forbundet med Alzheimers sygdom, osteoporose og depression, nævnte mangler.

Lægerne forstår ikke helt hedeture eller hvorfor nogle kvinder har dem, og nogle gør ikke, selvom nogle eksperter har mistanke hormonelle forandringer forstyrre hjernens kropstemperatur reguleringssystem. Hedeture begynder ved overgangsalderen hos mange kvinder, og kan plage dem på et højt niveau i to til tre år, sagde Welty. Typisk de ender inden for fem år.

"Jeg har haft nogle patienter fortælle mig, hvis de har brug for at give en præsentation på arbejde, kan de slå sukkerroer rød [under en varm flash]," Welty sagde. "Det lader til, at stress forværrer dem. Deres tøj kan blive våd, og nattesved kan få dem til at ændre deres natkjoler og plader."

Welty foreslår kvinder spiser soja nødder hele dagen til at sprede deres fordele rundt. Kvinderne i undersøgelsen spiste nødder fire gange dagligt og holdt sig til en sundere, lavt saltindhold, tør-ristede brand.

Hun advarede også, at soja ikke hjalp enhver kvinde i undersøgelsen.

Fejl og mangler, University of Maryland professor, sagde undersøgelsesresultaterne er lovende, men skal bekræftes af yderligere forskning. Hun tilføjede, at en bedre forståelse af hedeture kunne føre til mere effektive måder at forebygge dem.

Related Articles