Sodavand, andre søde drikkevarer Bundet til højere risiko for endometriecancer

May 6 by admin

Sodavand, andre søde drikkevarer Bundet til højere risiko for endometriecancer


Ældre kvinder, der drikker masser af sodavand og andre sukkerholdige drikkevarer kan have en højere risiko for endometriecancer, viser en ny undersøgelse.

Endometriecancer indebærer tumorer i livmoderslimhinden, og typisk rammer kvinder i 60'erne eller 70'erne, ifølge det amerikanske National Cancer Institute (NCI).

I den nye NCI-finansieret undersøgelse, forskere så på data fra mere end 23.000 postmenopausale kvinder i Iowa, som blev fulgt fra 1986 til 2010.

De fandt, at dem, der drak de største mængder sukkersødede drikkevarer havde en 78 procent højere risiko for en tumor kaldet østrogen-afhængige type I endometriecancer.

Jo flere sukkersødede drikkevarer en kvinde drak, jo større er risikoen, ifølge undersøgelsen offentliggjort online 22 november i tidsskriftet Cancer Epidemiology, Biomarkers & Forebyggelse.

Der var ingen sammenhæng mellem endometrie kræft og forbruget af sukker-fri sodavand, slik / bagværk og stivelse.

I et tidsskrift pressemeddelelse, undersøgelse forfatter Maki Inoue-Choi sagde, at hun ikke var overrasket over, at øget indtag af sukkerholdige drikkevarer var bundet til dette østrogen-forbundet kræft.

"Andre undersøgelser har vist stigende forbrug af sukkersødede drikkevarer er parallel stigningen i fedme," forklarede Inoue-Choi, der var en videnskabelig medarbejder ved University of Minnesota School of Public Health, da undersøgelsen blev gennemført. "Fede kvinder har tendens til at have højere niveauer af østrogener og insulin end kvinder med normal vægt, [og] forhøjede niveauer af østrogener og insulin er etableret risikofaktorer for endometriecancer."

Inoue-Choi er i øjeblikket en post.doc på NCI og det amerikanske National Institute on Minority Health and Health forskelle.

En gruppe, der repræsenterer drikkevareindustrien tog spørgsmålet med resultaterne.

I en erklæring fra det amerikanske Beverage Association, Dr. Richard Adamson, tidligere direktør for NIC Division of Cancer Ætiologi og nu konsulent for gruppen, sagde, at "denne undersøgelse ikke viser, at drik forbrug sukkersødet forårsager endometriecancer. "

Adamson sagde, at "i virkeligheden, dens resultater konflikt med resultaterne af adskillige andre offentliggjorte undersøgelser, der viste ingen sammenhæng mellem forbrug af sukker og risiko for endometriecancer."

Han understregede også, at undersøgelsen kun viste en sammenhæng mellem sødet drik indtag og risiko for endometriecancer, og det kunne ikke vise årsag og virkning. Og han bemærkede, at folk i den øverste femtedel af sødet drik indtag havde niveauer lige 1,7-60,5 portioner om ugen.

Det er "forskellen mellem 1 dåse og mere end tre 12-packs en uge [8-ounce portioner]," Adamson sagde. "Dette er en meget bred vifte."

For hendes vedkommende Inoue-Choi sagde, at da det er de første resultater af deres slags, har de brug for at blive gengivet i andre undersøgelser.

Men, tilføjede hun, "forskning har dokumenteret bidrag sukkersødede drikkevarer til fedmeepidemien. For meget tilsat sukker kan øge en persons samlede kalorieindtag og kan øge risikoen for sygdomme som fedme, diabetes, hjertesygdomme og kræft . "

Related Articles