Sjælden, alvorlig form for graviditetskvalme Vises at være genetiske

March 14 by admin

Sjælden, alvorlig form for graviditetskvalme Vises at være genetiske


En sjælden, men alvorlig og potentielt livstruende form for graviditetskvalme, kaldet hyperemesis gravidarum, kan være arveligt, siger forskerne.

Hvert år omkring 60.000 gravide kvinder i USA er indlagt på grund af hyperemesis gravidarum (HG), præget af kronisk opkastning så hyppig og alvorlig, at det kan forårsage vægttab, dehydrering og psykiske traumer. Betingelsen, selvom næsten altid behandles, kan i sjældne tilfælde føre til komplikationer, der tvinger kvinder til at opsige deres graviditeter.

Den nye undersøgelse af 650 kvinder omfattede de, der var blevet diagnosticeret med HG og en kontrolgruppe af kvinder, der havde haft mindst to graviditeter og ikke havde haft HG. Kvinder med søstre, der havde HG var 17,3 gange større sandsynlighed for at udvikle den betingelse, fandt efterforskerne.

Kvinder med HG var mere end fem gange mere sandsynligt end de kontrolforanstaltninger deltagerne en søster, som havde alvorlige morgenkvalme eller HG. Desuden 33 procent af kvinder med HG havde en berørt mor, sammenlignet med 8 procent af kontrollen, ifølge rapporten.

Blandt kvinder, der havde oplysninger om deres bedstemødre 'graviditeter, 18 procent af HG patienter havde en mormor med HG og 23 procent havde en farmor, der havde haft den betingelse, undersøgelsens forfattere noteret.

"Gravide kvinder med en familie historie af ekstrem kvalme i graviditeten bør være opmærksomme på, at de kan have det også, og sundhedspersonale bør tage en familie historie af kvalme i graviditeten ved det første besøg med en fødselslæge," ledende forfatter Marlena Fejzo, en assisterende professor i hæmatologi-onkologi ved David Geffen School of Medicine ved University of California, Los Angeles, sagde i en UCLA pressemeddelelse. "Den høje familiær forekomst antyder kraftigt en genetisk komponent til denne betingelse" Fejzo tilføjet.

"Fordi forekomsten af ​​hyperemesis gravidarum er mest almindeligt rapporteret til at være 0,5 procent i befolkningen, og søstrene af sager har så meget som en 18-fold øget familiær risiko for HG sammenlignet med kontroller, denne undersøgelse giver stærke beviser for en genetisk komponent til ekstrem kvalme og opkastning i graviditeten, "undersøgelsens forfattere konkluderede.

Undersøgelsen, ledet af forskere fra University of California, Los Angeles og University of Southern California, blev udgivet online på forhånd for offentliggørelse i en kommende print nummer af American Journal of Obstetrik & Gynækologi.

Related Articles