Simple forholdsregler for at beskytte mod mange kræftformer

April 9 by admin

Simple forholdsregler for at beskytte mod mange kræftformer


Næsten halvdelen af ​​alle kræftdødsfald kan forebygges.

Det bemærkelsesværdige nyhed kommer med en lige så fantastisk konsekvens - nøglen til succes hviler ikke med nogle uopdagede terapier eller behandlinger. Meget af cancer s vejafgift kan reduceres med simple forholdsregler, såsom livsstilsændringer og rutinemæssige screeninger.

Men på en måde, at budskabet ikke når frem til nok mennesker.

"Vi kan ikke tigge folk til at ændre adfærd, til at foretage de livsstilsændringer, som vi ved vil reducere kræftrisiko," sagde Carolyn "Bo" Adige, formand for Cancer Research og Forebyggelse Foundation, i Alexandria, Va.

Den største trussel, selvfølgelig, er rygning. "Du er nødt til at leve på en anden planet ikke at vide rygning forårsager kræft," Adige sagde.

Rygning er den mest forebygges dødsårsag i det amerikanske samfund. Tobak forårsager næsten en ud af fem dødsfald i USA, dræbte omkring 438.000 amerikanere hvert år, ifølge American Cancer Society.

Men omkring 45 millioner voksne stadig røg - omkring 23 procent af mændene og 19 procent af kvinderne.

Brug for mere dokumentation for, at en stor del af kræft elendighed er selvforskyldt?

Eksperter anslår, at omkring en ud af tre af dødsfaldene 564.830 fra alle former for kræft i år vil være relateret til dårlig ernæring, inaktivitet, overvægt og fedme.

Forskning har vist, at "overskydende kalorier forårsage mutationer, der starter gener går ned veje, der forårsager celler til at dele ud af kontrol, og det er, hvad kræft er," Adige sagde. "Hvis alle i dag magisk havde det rette BMI, ville vi begynde at se en masse mindre colorectal, bryst og prostatakræft," sagde hun.

Men der er en meget effektiv anden linje i forsvaret mod hver af disse kræftformer og mange andre - screeninger. Lægerne kan teste for disse kræftformer, samt testikelkræft, livmoderhalskræft og andre former for maligniteter, og ofte fange dem, før de har gået for vidt. Og tage prøverne normalt kræver lidt tid og forårsager kun minimal ubehag.

Til sidst vil der endda være screeninger for lungekræft, sandsynligvis i form af "spiral CT" scanning, ved hjælp af særligt udstyr til at opnå flere tværsnitsundersøgelser billeder af organer og væv af brystet, sagde Adige.

Så er der melanom, den dødbringende hudkræft, der er på vej op. Omkring 62.190 nye tilfælde af sygdommen vil blive diagnosticeret i USA i år, og 7910 mennesker vil dø af det, i henhold til American Cancer Society.

Men melanom er meget helbredes, hvis det er fanget i sin vorden. Den bedste måde at gøre det: Tjek din egen hud omkring en gang om måneden og blive fortrolig med det mønster af mol, fregner, og andre mærker, så du spotte eventuelle ændringer. Og en hud eksamen bør være en del af en rutinemæssig cancer helbredsundersøgelse af en læge eller kvalificeret sundhedsprofessionel.

Mange mennesker ved, at for meget sol forårsager hudkræft, og de bruger solcreme til at beskytte sig selv. Men ikke mange ved, at du har brug for nogle solen hver dag - omkring 15 til 20 minutter værd, især yngre mennesker, for vitamin D. Tricket er at gå ud før 10 am og efter 4 pm i varme vejr måneder, sagde Adige.

Vitaminer spiller en vigtig rolle i forebyggelsen af ​​kræft samt, sagde hun, og spise ordentligt og tager anbefalede kosttilskud kan hjælpe.

Men det generelle problem er ikke blot en af ​​folk nægter at gøre, hvad der er godt for dem, siger Dr. Ahmedin Jemal, program direktør for kræft forekomst på American Cancer Society.

"Det er adgang til pleje," sagde han. "For nylig har den føderale regering gjort adgangen til bryst- og livmoderhalskræft screeninger til rådighed for kvinder. Men en stor procentdel af befolkningen er uforsikret, og det er et spørgsmål om adgang og pleje," sagde han.

"Vi kan ikke helt forhindre kræft," Jemal tilføjede, "men vi kan væsentlig forbedring ved at gøre det rigtige."

Related Articles