Seniorer: Hvordan man undgår svindel

March 7 by adminEfter Neil Hancock døde, hans familie opdagede en forfærdelig hemmelighed. Selvom Hancock ikke har en kassette afspiller eller en videobåndoptager, stablet i hans skabe var mere end 2.500 kassettebånd, sammen med hundredvis af videokassetter og tårnhøje stakke af magasiner fra mere end 100 abonnementer, siger hans datter, Pat Raines.

I fire år før sin død ved 80 havde Hancock været offer for telemarketing og konkurrencer svig, Raines opdaget. Han trådte ikke kun legitime konkurrencer konkurrencer, men fly-by-night konkurrencer, der fortalte ham, at han havde vundet store penge - men ville kun modtage den, hvis han hurtigt sendt i en kontrol. Han brugte $ 100.000 postordresalg abonnementer og køb. Men selv da han lå syg og døende, vil Hancock spørge, om hans konkurrencer gevinster endelig var kommet igennem.

"Han troede, han ville vinde, selvfølgelig," siger Raines. "Han mistede ikke sit hus, men han mistet det meste af hele sit liv besparelser."

Hancocks håb om at vinde utrolige rigdomme er ikke usædvanligt, især blandt de ældre. Det gjorde ham til en oplagt mål for et fupnummer. Ifølge en 2011 rapport fra Rådet National kriminalitet, ulovlig telemarketers fokus op til 80 procent af deres opkald på ældre borgere. Disse dage, mange scams også ske via computeren, ikke telefon. Internet Crime Complaint Center modtaget over 300.000 klager over Internet bedrageri i 2010 alene. Hvis du nogensinde har været ført bag lyset, ikke skamme. Du har masser af selskab.

Hvorfor er seniorer fremhævet af scam kunstnere?

Kriminelle har vendt marketing svindel til en videnskab. Gennem mange års forskning, har de udviklet den perfekte blanding af falske løfter og højtryks-pladser at narre folk ud af deres kreditkortnumre, deres bankkontonumre, eller blot deres penge.

Disse slyngler er glade for at tage nogens penge, men de tager særligt sigte på seniorer. Ifølge National Forbrugerne League, seniorer har tillid fremmede i den anden ende af linjen, og de er også mere tilbøjelige til at give efter for mobning.

Svindlere bruger fire primære måder at kontakte deres ofre: via telefon, e-mail, post eller dør-til-dør salg. Så snart en person tager lokkemaden, den virkelige vanvid begynder, og de bliver bombarderet af andre svindlere. Nogle seniorer får mere end 20 opkald om dagen fra skyggefulde telemarketing virksomheder, mens andre næsten ikke kan finde deres reelle post midt i alle de konkurrencer poster.

Pårørende og pårørende bør også være på vagt, hvis de bemærker en ældre person får en usædvanlig stor mængde af post og pakker eller en usædvanlig stor mængde af afgifter på lønkonti, siger Raines. Hun indså sin fars problemet kun efter at finde bankudtogene han skrev omkring 90 kontroller hver måned til virksomheder, der lovede han var et lotteri vinder.

Hvordan kan du beskytte dig selv fra at markedsføre svindel?

Bedragerne kan være ubarmhjertig, men lad dem ikke få det bedste ud af dig. Hvis du forstår deres taktik og sætte dig ind i loven, kan du stedet skurke samme - og hjælpe med at sætte dem bag tremmer. Her er, hvad seniorer har brug for at vide for at beskytte sig selv:

 • Ifølge loven, du aldrig behøver at sende penge eller købe noget for at indtaste et konkurrencer eller indsamle en præmie.
 • Giv ikke din bankkonto, social sikkerhed, eller kreditkortnummer til enhver, der ringer til dig. Køb over telefonen er sikreste, når du gør det opkald, især når du tjekker virksomheden i forvejen. Hvis du er fascineret af en telefonsælger tonehøjde, fortælle den, der ringer, du har brug for tid til at tænke over det og bede om et nummer at ringe til ham (eller hende) tilbage. Enhver, der nægter er næsten helt sikkert op til noget godt.
 • Enhver legitim velgørenhed vil være glade for at fortælle dig præcis, hvordan donationer bruges, og om en donation er fradragsberettiget. Undgå dem, der bruger det meste af deres penge til driftsomkostninger.
 • Pas på e-mails hævder, at du kan kan få del i et oversøisk formue, hvis du sender penge til at få dem ud af fængslet eller frigive deres aktiver. Dette er den foretrukne taktik med gangstere (ofte arbejder fra Nigeria), som bytte på folks venlighed og deres drømme for hurtig rigdom. Samme advarsel gælder for e-mails, der hævder at være fra en, du kender - måske et barnebarn - der blev røvet i Europa, og har brug for dig at wire $ 1000 eller mere, så han eller hun kan komme hjem. Det betyder normalt en skruppelløs hacker har fået ind i e-mail af en ven eller familiemedlemmer, og er - igen - preying på din venlighed til at forsøge at bilk dig ud af nogle penge.
 • Hold øje med denne lusket fidus: En dejlig klingende person ringer og tilbyder at hjælpe dig med at få dine penge tilbage fra lyssky telemarketers - og alt hvad du behøver at gøre er at give dit kreditkortnummer. I mange tilfælde den, der ringer arbejder for det samme firma, rippet dig ud i første omgang. Nogle virksomheder gør tilbyde denne type tjeneste lovligt, men det er ulovligt for dem at bede om forskud.
 • Virksomheder, der tilbyder at reparere din kreditværdighed kan ikke bede om penge up front enten. Du behøver ikke at betale en cent, indtil du har set bevis for, at din rekord er blevet rettet. Selvfølgelig kan du vælge selv at fjerne ukorrekte oplysninger uden omkostninger.
 • Der er ikke sådan noget som en risikofri finansiel investering. Stol ikke på nogen, der garanterer enorme profitter.
 • Stol ikke på nogen, der ikke vil tage "nej" for et svar. Kun svigagtige virksomheder vil ringe til dig flere gange, når du har bedt dem om at stoppe.
 • Må ikke blive presset af entreprenører, der kommer til din dør med en-dags tilbud. Sammenlign skriftlige bud, og tage mindst en dag at gøre op dit sind om arbejde, der skal gøres for at dit hus.
 • Hvis du nødt til at gå ind på hospitalet eller plejehjemmet i en længere periode, har en slægtning eller nær ven hus-sidde for dig eller i det mindste tjekke op på det. I nogle byer er svindlere blevet fræk nok til at forfalske et skøde på en fraværende senior hus, hævder, at de har erhvervet det i en "sheriffens salg", og faktisk sælge huset til en ny lejer! Når du vender tilbage, så tjek på dit hus gerning på rådhuset for at sikre ingen svindler har forsøgt at rode med det.
 • Vær på vagt over kørsel ulykker svindel. Disse opstår, når en person hævder, at du har ramt hans eller hendes bil og forsøger at mobbe dig til at betale for skader, du aldrig påført et køretøj. Ring til politiet i stedet.

Internet bedrageri

Væksten i hjemmecomputere betyder, at mange mennesker er i stand til at nyde den bekvemmelighed i shopping og investere online. Desværre betyder det også, at svindlere og identitetstyve har en anden måde at væsel på din bankkonto. Det betyder ikke, du er nødt til at lukke computeren ned - du kan stadig shoppe og bank online sikkert, hvis du ved, hvad de skal holde øje med. Federal Trade Commission og FBI tilbyder disse tips:

 • Watch out for auktion bedrageri. Hvis du byder på en online auktion, skal du vide, hvordan processen fungerer, hvad dine forpligtelser som en køber, og hvad sælgerens forpligtelser. Find ud af hvad regres du har, hvis du støder på problemer med salget. Giv aldrig dit CPR-nummer eller kørekort nummer til en sælger.
 • Vogt dit kreditkort. Udlever ikke dit kreditkortoplysninger online, medmindre du ved, du har at gøre med et velrenommeret og sikkert websted. Hvis du ikke er bekendt med virksomheden, tjekke med Better Business Bureau, hvor virksomheden er beliggende.
 • Pas på uopfordrede investeringsrådgivning. Hvis du får en e-mail med et "hot bestand tip", slette den. Det er ikke svært for en con kunstner til at oprette en falsk hjemmeside, sende en byge af e-mails hverve investering i en angiveligt varm bestand, og derefter forsvinder et par dage senere.
 • Udlever ikke fortrolige oplysninger via e-mail. Ifølge FTC, en fælles metode anvendt i identitetstyveri er at e-maile en bruger og bede ham eller hende til at bekræfte fortrolige finansielle oplysninger, enten ved at vende tilbage e-mail eller ved at gå til en angiveligt ægte websted og opdatere poster der. Ofte vil webstedet ser næsten identisk med en legitim virksomhed. Selv hvis du modtager en e-mail, der ser ud til at være fra en bank eller anden virksomhed, du normalt beskæftige sig med, kalde dem for at finde ud af, om e-mailen virkelig kom fra dem.

Hvad kan du gøre, hvis du har mistanke om svindel?

Hvis en salgstale synes fishy, ​​ikke forpligte sig til noget uden at kontrollere tingene ud. Din lokale Better Business Bureau bør kunne fortælle dig, om virksomheden er legitim.

En anden glimrende ressource er National Fraud Information Center Hotline 800-876-7060, sponsoreret af National Forbrugerne League. Professionelle rådgivere der kan hjælpe dig med at afgøre, om du er målet for et fupnummer, og kan kontakte de relevante retshåndhævende myndigheder. Du kan også bestille et gratis eksemplar af "De kan ikke hænge op," en oplysende brochure designet til at hjælpe seniorer beskytte sig mod svindel - eller du kan få vist brochuren online på organisationer websted: http: //www.fraud .org. Webstedet har også informationer om, hvordan man undgår svindel forbundet med Medicare Rx narkotika kort planen. Bare klik på svindel mod ældre for mere information.

For at få mere generelt gratis information om forbrugernes emner eller at indgive en klage, så ring til Federal Trade Commission hjælp linje på 1-877-FTC-HELP.

Og husk: Hvis noget virker for godt til at være sandt, er det sandsynligvis er.

Referencer

Nationale Kriminalpræventive Råd. Senior bedrageri. 2011. http://www.ncpc.org/newsroom/current-campaigns/senior-fraud

Internet Crime Complaint Center. 2011. http://www.ic3.gov/media/2011/110224.aspx

Federal Bureau of Investigation. Senior bedrageri. 2008. http://www.fbi.gov/news/stories/2008/april/seniofraud_041008

Federal Trade Commission. Internet Auction Svig: Hvad kan vi lære af Consumer Sentinel data? Oktober 2005. http://www.ftc.gov/be/workshops/internetauction/keithandersonslides.pdf

Tips til seniorer. National Fraud Information Center. http://www.fraud.org/elderfraud/seniortips.htm

Hjælp til ældre ramt af svig. National Fraud Information Center. http://www.fraud.org/elderfraud/elderbroch.htm

National Center for ofre for kriminalitet. Telemarketing svig mod seniorer.

Related Articles