Seniorer Cope med Sleep Loss bedre end unge voksne

September 12 by admin

Seniorer Cope med Sleep Loss bedre end unge voksne


Sunde ældre bedre at klare søvnmangel end yngre voksne, og søvnighed i dagtimerne blandt ældre voksne er ikke en normal del af aldring, amerikanske forskere siger.

Deres undersøgelse omfattede 11 ældre voksne (i alderen 65-76) og 26 unge voksne (i alderen 18 til 29), der havde tre nætter af otte timers søvn, efterfulgt af en 26-timers periode af opholder sig vågen. I løbet af denne periode med vågenhed, undersøgelsens deltagere blev siddende i sengen og havde en person i rummet for at hjælpe med at holde dem vågne. De fik ikke lov til at udøve eller at drikke koffeinholdige drikkevarer.

Efter perioden med vågenhed blev de ældre mindre svækket af søvnmangel, viste hurtigere reaktionstider og færre ydeevne bortfalder, betalt bedre opmærksomhed, og havde færre utilsigtede søvnepisoder end de yngre voksne, undersøgelsens forfattere fundet.

Undersøgelsen blev offentliggjort i maj 3 online udgave af Journal of American Geriatri Society.

"Selv meget raske voksne som dem i vores undersøgelse se et fald i søvn kvalitet og varighed som de bliver ældre. Og det antages ofte, at søvnighed i dagtimerne i ældre voksne er resultatet af de typiske ændringer i afbrudt nattesøvn, der kommer med alderen," Jeanne Duffy, i søvn medicin division på Brigham and Women 's Hospital i Boston, sagde på et hospital pressemeddelelse.

Men disse resultater viser, "at søvnighed i dagtimerne i ældre voksne bør ikke tilskrives en normal følge af modningen. Tværtimod kan søvnighed i dagtimerne i stedet være et resultat af en række andre potentielle faktorer, såsom kroniske medicinske tilstande, udiagnosticerede søvnforstyrrelser , eller bivirkninger af medicin ældre eventuelt tager, "Duffy forklaret.

Duffy sagde ældre voksne, der falder i søvn utilsigtet i dagtimerne eller tidlig aften bør kontrolleres af en læge for den underliggende årsag til deres søvnighed.

Related Articles