Sådan Tal med en Bipolar Person

December 6 by admin

Sådan Tal med en Bipolar Person


Bipolar lidelse, undertiden benævnt manisk depression, er en mental ubalance, der forårsager drastiske humørsvingninger, der spænder fra utrolige højder til ubærlige nedture. Høje humørsvingninger er mest almindeligt omtalt som maniske episoder, og kan variere fra ekstrem lykke og energi til at have urealistiske ideer og storhedsvanvid. Lav humørsvingninger, eller perioder med depression, kan omfatte en manglende evne til at komme ud af sengen og udføre normale funktioner samt tanker om død og selvmord. At tale med en person med bipolar kan være en delikat og kompliceret opgave af frygt for gnister en følelsesmæssig episode eller stemning swing, men du kan tage foranstaltninger og skridt til at kommunikere mere effektivt.

Instruktioner

1 Uddan dig selv om bipolar lidelse at være bedre forberedt. Bare at kende fakta, og symptomerne vil gøre det nemmere at kommunikere med den person og undgå dramatiske konfrontationer. Spørg personens læge for nogle brochurer og information, og læse op på bipolar lidelse ved det nationale institut for mental sundhed hjemmeside. Deltag i en støttegruppe eller tale med andre mennesker, der beskæftiger sig med bipolar kære til at lære om at kommunikere fra dem, der har været der.

2 Vær tålmodig, og aldrig fortælle nogen med bipolar til "snap ud af det." Når en person med bipolar har en manisk eller deprimeret episode, hvad han eller hun føler er meget autentisk og ægte, og tvivl om disse følelser vil kun gøre situationen værre. Forventer en person med bipolar at reagere som en følelsesmæssigt afbalanceret person, er ikke realistisk eller produktiv. På samme tone, ikke bedømme eller kritisere en person med bipolar, da det kan forårsage et større ked til hans eller hendes fine følelsesmæssige tilstand.

3 Bevar roen, især i maniske episoder. Råben, skrige eller græde vil kun eskalere situationen og forstyrre den person endnu mere. Engagere dig selv følelsesmæssigt tilskynder episoden til at fortsætte yderligere. Forsøg ikke at fysisk stoppe en person med bipolar fra at gøre noget under en episode på din egen; hvis du føler personen er en alvorlig fare for sig selv eller andre, tilkalde hjælp.

4 ikke med formaninger eller gøre trusler under maniske episoder. Forelæsninger nogen under en bipolar episode, uanset om manisk eller deprimeret, vil kun gøre den person føler at du ikke forstår. At fortælle en person med bipolar, at du sender ham til en mental institution eller slutter dit forhold vil kun bekræfte sine følelser af paranoia eller opgivelse.

TIPS

  • Tag altid en bipolar person, alvorligt, uanset karakteren af ​​hans eller hendes krav og trusler. Mange mennesker med bipolar er i stand til at skade sig selv eller endda begå selvmord.

Related Articles