Sådan overlever en Bipolar blandet episode

December 6 by admin

Sådan overlever en Bipolar blandet episode


Bipolar lidelse er karakteriseret ved perioder med enten depression, mani eller blandingstilstande, hvori den bipolære patient demonstrerer symptomer på både mani og depression. En bipolar blandet episode påvirker patientens evne til at fungere i hverdagen, såsom at deltage i sociale aktiviteter. Disse episoder kan endda resultere i patientens indlæggelse. Bipolar lidelse kræver altid tæt styring af en sundhedsperson, men du kan bruge nogle tips til at hjælpe dig, et familiemedlem eller elskede klare i løbet af en blandet episode.

Instruktioner

1 Kontakt din sundhedspleje udbyder. Hun er fortrolig med din historie, herunder medicin, du tager, og kan være i stand til at fortælle bare ved at tale til dig over telefonen, om du har brug for din medicin justeres eller en mere alvorlig indgriben.

2 Rapporter alle selvmordstanker samme. Hvis du ikke kan nå din læge, ringe til det nærmeste kriseintervention center eller gå til skadestuen straks. Patienter, der oplever blandede episoder er en større risiko for at forsøge selvmord end andre bipolare patienter, ifølge Dr. Jan A. Fawcett i et interview på hjemmesiden for National Alliance for forskning i skizofreni og depression.

3 Fortsæt med at tage din medicin som planlagt, indtil lægen har en chance for at vurdere deres effektivitet og afgøre, om der er behov for en justering eller ændring i medicinering.

4 Prøv at vedligeholde dine sædvanlige spisevaner og daglige aktiviteter i størst muligt omfang. Under en blandet tilstand, kan det være fristende at forsømme spise eller at spise for meget. Sleeping for meget kan også være en fordel at resterende vågen, mens du er præget af dine følelser. Generelt dog opgive din normale vaner vil kun resultere i at forværre blandet tilstand. Spørg venner eller familiemedlemmer til at hjælpe dig med gøremål såsom hundeluftning, madlavning eller rengøring, hvis blandet tilstand holder dig fra at gøre disse ting.

5 Hold kontakt med omverdenen, hvad enten det er venner, familiemedlemmer eller begge. Det er fristende at skære dig ud fra folk, der bekymrer sig om dig i løbet af en blandet tilstand, enten fordi dit sind er racing så meget, at du ikke ved, hvad de skal sige, eller fordi du er så deprimeret, at du tror ingen vil pleje.

6 Gør noget, du nyder. Hvis du har problemer med at fungere, tage hyppige pauser eller om muligt, tage en fridag fra arbejde at gøre noget, du nyder, såsom en tur i parken, læsning, havearbejde eller en anden hobby.

Related Articles